Wordt ‘BigFest’ de soortgenoot van PlayStation Home voor de PS4?


PlayStation Home is een virtuele 3D wereld waarin PS3 bezitters op sociaal vlak ook aan hun trekken kunnen komen. Dagelijks gebruiken duizenden gamers deze service om in contact te komen en blijven met mensen die hun favoriete bezigheden delen.

Het zou voor de opvolger van de PlayStation 3 onverstandig zijn om deze service niet in zekere mate te behouden, dan wel niet compleet over te nemen. Een aangevraagde trademark wijst erop dat Sony voor de PlayStation 4 een soortgelijk idee in gedachten heeft. Dit idee heeft de naam ‘BigFest’ ontvangen en wordt omschreven als een “host voor on-line web faciliteiten en interactieve gameplay; het hosten van websites van anderen voor video en computer games of delen van video en computer games, welke door derden gecreëerd zijn op een computer server voor een globaal computer netwerk”.

De verdere omschrijving zorgt enkel voor meer pijlen die wijzen in de richting van een verwante service. Het beschrijft namelijk stuk voor stuk alle activiteiten, welke nu al mogelijk zijn in PlayStation Home, namelijk “het aan elkaar introduceren van video game spelers met als doel dat zij multiplayer games online kunnen spelen, deel uitmaken van online game gemeenschappen en competities, online speler netwerken en sociale introductie”.

Het ziet ernaar uit dat Sony PlayStation alles al in werking zet om voor de PlayStation 4 een goede launch te verzekeren. Home is momenteel voor veel gamers een onmisbare toevoeging van de PS3 en zal voor hen zeker een reden zijn om het nieuwe toestel wel of niet aan te schaffen.

 1.    1058 XP
  Vloetje's avatar

  Home is momenteel voor veel gamers een onmisbare toevoeging van de PS3

  Oh ja, are you sure? Dat is nogal nieuws zeg. Ik ken werkelijk niemand die ook maar ooit in PS Home te vinden is…

 2. Anoniem -   
  Tippie's avatar

  Nee idd, ik zie nooit iemand in home. En mijn vriendin die vaak aan t simmen is vind er zelfs niks aan. Ze kunnen die tijd beter steken in t verbeteren van de store!!

 3.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Ik vond home wel lachen de eerste dag dat ik m’n ps3 had. Daarna werd het saai. :p

 4. Anoniem -   
  94.215.152..xxx's avatar

  ik ken meer dan genoeg mensen die op playstation home zitten. en ik zit zelf vrijwel dagelijks ruim een uurtje of 2 op home beetje glitchen beetje items hacken enz.