Het cross platform spelen is al enige tijd een veel gewilde functie die helaas vaak wordt genegeerd of bewust wordt overgeslagen wanneer een game in ontwikkeling is. Na Portal 2 is cross platform slechts mogelijk geweest tussen platformen van eenzelfde ontwikkelaar, bijvoorbeeld de PlayStation 3 en de Vita. Binnenkort komt er een nieuwe game uit waarbij die mogelijkheid (cross platform met PC) wel bestaat, namelijk Kingom Under Fire 2.

Via een video waarin een medewerker van ontwikkelaar Blueside wil laten zien hoe de PlayStation 3 versie van Kingdom Under Fire 2 eruit ziet, nam hij ook de cross platform optie in de mond. Spelers van beide platformen zullen de mogelijkheid hebben de game in coöp te spelen. Daarnaast liet hij ook weten dat er voor de PS3 een demo onderweg is die nog vóór de officiële release van de game te downloaden zal zijn.

Als dit je interesse gewekt heeft, bekijk dan zeker de onderstaande video. Houd er wel rekening mee dat het hoofdplatform voor ontwikkeling de PC is en de PlayStation 3 versie slechts een port betreft.