Het mag geen geheim meer zijn dat Medal of Honor: Warfighter absoluut niet de gewenste resultaten behaalde eind vorig jaar. Ook onze Roy was niet onder de indruk van de game, zoals je kunt lezen in zijn review. De critici waren ontevreden, de consument kon zich met de game niet bekoren en dit eindigde in enorm slechte verkopen. Electronic Arts wil hierdoor de franchise niet voortzetten.

Peter Moore, CEO van EA, liet dit weten tijdens de financial call van het derde kwartaal. Teleurstellend is nog een understatement als we naar de cijfers kijken, dat is een feit, maar om nu de stekker uit een eens zo succesvolle franchise te trekken? Dat is misschien een beetje teveel van het goede. Toch staat het besluit vast.

“Critics were polarised and gave the game scores which were frankly lower than deserved. This one is behind us now. We are taking Medal of Honor out of rotation and have to bring year-over-year continuity to our shooter offerings.”

Ook Frank Gibeau is niet positief en laat weten dat ze verantwoordelijkheid moeten nemen voor de misser onder de noemer Medal of Honor: Warfighter. Erg spijtig dat een goede franchise zo ten onder moet gaan.

“We’re in a hit-driven business where it’s about what you can build in a certain period of time and really deliver for the marketplace, and frankly we missed on Medal of Honor. And we take responsibility for that.”