GRID 2 werd vorig jaar officieel aangekondigd en zal later dit jaar gaan verschijnen. Tot op heden was een officiële releasedatum niet bekend, maar daar is inmiddels verandering in gekomen, want Codemasters heeft laten weten dat GRID 2 op 31 mei verkrijgbaar zal zijn voor diverse platformen waaronder de PlayStation 3. Naast de aankondiging van de releasedatum liet Codemasters ook weten dat er een Special Edition van GRID 2 zal gaan verschijnen.

Deze Special Edition zal als extra’s digitale content bevatten die je middels een voucher kunt bemachtigen. Verder zullen er nog verschillende pre-order packs beschikbaar zijn. Deze zijn aangekondigd voor de Engelse markt en het is even afwachten of deze pre-order packs ook in de Benelux beschikbaar zullen zijn. De verschillende pre-order packs bevatten het volgende.

McLaren Racing Pack – Bevat de exclusieve McLaren MP4-12C GT3 Special Edition auto voor in de singleplayer, multiplayer en een speciaal online event. Verder bevat dit pakket een tweetal nieuwe routes rondom het Brands Hatch circuit.

Head Start Pack – Bevat de exclusieve Mercedes-Benz SLR McLaren 722 GT auto voor in de de singleplayer en multiplayer. Verder kun je gebruik maken van kortingen in de car upgrades winkel in de online game modi. Als laatste zit in dit pakket een unieke RaceNet bonus.

Hieronder screenshots van de de twee auto’s die je in de pre-order pakketten kunt vinden. Verder bovenaan dit bericht een video preview waarin we de game bespreken nadat we deze op de Eurogamer Expo vorig jaar konden spelen. Liever lezen? Check dan onze hands-on.