Sony gaf eerder deze week een hoop nieuwe beelden van Killzone: Mercenary vrij en wat vooral opviel was de grafische pracht van deze titel. De shooter voor de PlayStation Vita die in ontwikkeling is bij Guerrilla Cambridge zal op 18 september gaan verschijnen en naast de vele bewegende beelden hebben we ook de eerste details voor je aangaande de singleplayer.

De game speelt zich af vlak na het einde van de eerste Killzone en je zult de rol van Arran Danner op je nemen. Hij is een voormalige UCA soldaat en werkt nu als huurling voor zowel de ISA als de Helghast. Wie hij dus overhoop moet schieten interesseert hem niet, want hij doet werk voor beide facties in het Killzone universum, dus dat gaat nog een interessante game qua verhaal opleveren.

Tijdens een moment in de oorlog krijgt Danner te maken met een routine missie, althans zo lijkt het, waarbij hij de ambassadeur van Vektan samen met zijn familie moet evacueren uit Pyrrhus. Hier merkt hij echter dat de uitkomst van de oorlog afhankelijk kan zijn van het lot van de zoon van de ambassadeur. Op datt moment begint hij zich ook af te vragen of de prijs voor overwinning meer waard is dan zijn loonstrookje.

Dat is in grote lijnen de opzet van het verhaal. Hoe zich dat verder zal ontwikkelen is natuurlijk even afwachten, maar naarmate de release dichterbij komt zullen we ongetwijfeld meer te weten komen. Naast de opzet van het verhaal gaf Sony nog meer details vrij, check ze hieronder.

  • De singleplayer bestaat uit negen missies die bijna allen een uur lang zijn
  • De ervaring op de handheld is zoals een echte Killzone ervaring, dus met replay challenges, unlocks, speciale opdrachten en meer
  • De multiplayer bestaat uit zes maps dat speelbaar is tot acht spelers
  • In de multiplayer zijn drie verschillende modi aanwezig, waaronder Warzone
  • Elke actie die je uitvoert in de game zal beloond worden
  • Deze beloningen zul je aantreffen in de single- en multiplayer
  • Ook zul je geld verdienen in de single- en multiplayer, dit zul je kunnen spenderen aan nieuw materiaal
  • De game maakt gebruik van touch controls voor: mêlee, richten met een sniper en meer

Meer beelden kun je hier vinden.