Vorig jaar maakte Capcom bekend dat er downloadbare content op het menu stond voor Dragon’s Dogma in 2013. Nu is de aankondiging al even geleden, maar ondertussen is er bekend gemaakt wat wij wanneer en voor welke prijs mogen verwachten van de Dark Arisen DLC.

De DLC zal zowel in fysieke vorm verkrijgbaar zijn als in een digitale download voor een prijs van €29,99. Je hebt de mogelijkheid om eerst te beginnen aan het originele verhaal, maar heb je de game al een tijdje in je bezit dan kun je je savefile ook overdragen naar Dark Arisen. Voor de tweede optie (digitaal) krijg je een leuk presentje terug, namelijk 100.000 Rift Crystals, een onuitputbare bron van Ferrystones en de Gransys Armour Pack waarin je 6 nieuwe outfits terug vindt.

Dark Arisen introduceert ook een gemakkelijker reis-systeem met simpelere menu’s. Deze optie zal ook in de originele game verwerkt worden via een patch. Wat je verder nog mag verwachten lees je hieronder in een notendop:

– Alle content van Dragon’ Dogma.
-Een enorm ondergronds rijk met meer dan 25 nieuwe afschrikwekkende vijanden.
– Meer vaardigheden, uitrustingen en uitbreidingen.
– Level 3 vaardigheden.
– Meer dan 100 toevoegingen aan de bestaande uitrustingen.
– 14 nieuwe karakters en Pawn uitbreidingen.
– Optionele Japanse voice over.

Eén van de interessantste features voor de echte fans is natuurlijk de optionele Japanse voice-overs die eerder nog ontbraken. Om je alvast een beetje in de stemming te brengen kun je hieronder de ‘Coils of Light’ trailer bekijken, welke geheel in het Japans is… Genieten!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-157xg-HHQg