In Japan en ook Amerika is Persona 4: Arena al lang en breed uit en is zelfs alweer afgeprijsd, maar in Europa is de game nog nergens te bekennen. Gewoon importeren zeg je? Helaas is dit één van de weinige games die niet regiovrij is, dus dat heeft helaas weinig nut…

De game zou eigenlijk gelijktijdig met de Amerikaanse release op 31 augustus verschijnen, maar dit was om een erg vage reden niet haalbaar. De nieuwe release zou in het eerste kwartaal van 2013 zijn, maar ook dit blijkt niet haalbaar. De nieuwe verwachting is dat het tweede kwartaal wel reëel zou moeten zijn voor een release van Persona 4: Arena, dus laten we hopen dat deze ook kloppend is ditmaal…

“There are currently a number of issues surrounding development and subsequent release of Persona 4 Arena in Europe,”

“As we are not directly involved in the development process for P4A, these are elements which are beyond our control. We are however, doing everything we can to help resolve this, so that we can get the game into stores and, crucially, into your hands as quickly as possible.”

Momenteel is de PS3 versie van de game al voorhanden, maar de Xbox 360 versie laat nog even op zich wachten en pas zodra deze beschikbaar is zal men stappen ondernemen om de game uit te brengen in Europa, zodat het gelijktijdig is. Wanneer er meer informatie beschikbaar is zullen ze dit melden via social media zodat het nieuws zich snel verspreiden kan.

De meest optimistische voorspelling is dat we tot de release van Persona 4: Golden voor de PlayStation Vita zonder concreet nieuws zitten, maar wees niet getreurd als dit langer uitvalt. Omdat we zo lang moeten wachten op de release, zullen we daar wel ‘something nice’ voor terug krijgen, maar wat dit precies is houden ze nog even geheim.