Metal Gear Solid is niet alleen op de PlayStation 3 heel populair, ook op de PSP waren de games erg solide en de fans bleken erg tevreden. Natuurlijk zou het absoluut geen misstap zijn voor Sony en Konami om de handen nogmaals ineen te sluiten en een Metal Gear Solid uit te brengen voor de PS Vita.

Een vraag van een fan op het Amerikaanse PlayStation Blog was dan ook aanleiding voor Konami om een mogelijke release van Metal Gear Solid op de Vita te teasen.

“Any chance of seeing MG Portable Ops and Peace Walker playable on Vita. Sony have said that they need support from the game developers and no mention has been made so far of your support ever being given.”

“You may see MSF infiltrate the Vita in the near future. Stay tuned!”

Zoals de meesten wel zullen weten staat MSF voor “Militaires Sans Frontières”, het privé leger van Big Boss. Deze was veelvuldig aanwezig in Metal Gear Solid: Peace Walker, dus hierop is onze hoop gevestigd. De PS3 versie van de HD Collection was deze game namelijk rijk, waar de Vita versie hem helaas arm was. Misschien is de reden wel erg voor de hand liggend nu dit bekend is?