TakeTwo: Ontwikkelingskosten PS4 en Xbox 720 ongeveer gelijk aan huidige generatie

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51123e3fa21e6.jpg

De ontwikkelingskosten die een game met zich meebrengt zullen niet veel veranderen voor de volgende generatie, zo meldt TakeTwo CEO Strauss Zelnick. In een interview met aandeelhouders meldt hij dat de budgetten voor het maken van games niet significant zullen veranderen. Ook zou TakeTwo tegenwoordig veel slimmer omgaan met geld en waar ze het in moeten steken. Hij wist niet precies te melden hoe het budget zou veranderen, maar veel zal het niet uitmaken ten opzichte van de huidige generatie.

“We don’t have any reason to believe our development budgets will change significantly. If anything we have become group wide much tighter in terms of how we spend our money. We can’t say specifically, but no we don’t expect to see a meaningful change in what it costs us to release these top quality products.”

Overigens kon de CEO het ook niet laten om een heel klein beetje te teasen, mochten de next-gen consoles namelijk komen dan zal TakeTwo iets buitengewoons presenteren. We zijn natuurlijk erg benieuwd wat Take Two haar bijdrage zal worden aan de PS4 en nieuwe Xbox, maar voor we dat weten, zijn we waarschijnlijk wel een flinke tijd verder.

Take Two is onder andere verantwoordelijk geweest voor titels als Borderlands 2, L.A. Noire, Red Dead Redemption, Grand Theft Auto IV, Max Payne 3, NBA 2K franchise en nog veel meer.

“Assuming next-gen consoles are coming and some of us think they are, Take-Two will have extraordinary offerings when it comes,”

  1.    488 XP
    tigertijger's avatar

    dat zou ze eerlijk gezegd ook niet ten goede komen als alle games ineens een tientje duurder worden of meer ik bedoel ik ga geen 70 euro neer leggen voor elk nieuw spel de meeste zijn nu al 59 oftewel 60 en als je geluk hebt 49 50 lijkt mij niet een goede zet dus om de games duurder te maken.