Het laatste gerucht is dat de PlayStation 4 nog dit jaar zal gaan verschijnen in Japan en Amerika. Wij in Europa moeten iets langer wachten, namelijk tot ergens begin 2014. Deze geruchten zijn allemaal op basis van bronnen van diverse media die dicht bij de materie staan. Sony is tot op heden stil geweest, maar desondanks blijft de geruchtenmolen onverminderd doorgaan.

Vandaag het bericht (via The Verge) dat de Japanse krant, Asahi Shimbun, meldt dat de PlayStation 4 nog dit jaar zal gaan verschijnen in Japan en Amerika. Over Europa werd er geen woord gerept, maar goed, in dat opzicht is er weinig nieuws onder de zon. Veel interessanter is dat de eerste prijsindicatie is verschenen in hetzelfde artikel.

De prijs van de PlayStation 4 zou namelijk volgens Asahi Shimbun op 40.000 yen liggen. Omgerekend naar dollars is dat $428 wat suggereert dat Sony inderdaad van plan is de console voor een lagere prijs in de winkels te leggen dan bij de PlayStation 3 het geval was. Ook geeft deze prijs een indicatie dat de prijs in Europa rond of boven de €400 zal komen te liggen.

Vanzelfsprekend is ook dit bericht een kwestie van afwachten. Het is inmiddels wel duidelijk dat we voor nadere details 20 februari moeten afwachten, de dag waarop Sony hoogstwaarschijnlijk de PlayStation 4 gaat aankondigen. Desondanks is dit wel een eerste indicatie en de logische vraag voor jullie is natuurlijk of je bereid bent €400 of meer voor de PlayStation 4 te betalen.

Met dank aan: RAAFmaker.