Ratchet & Clank: QForce is inmidels enige tijd uit, althans voor de PlayStation 3. De game bevat een cross-buy functie, dus als je eigenaar bent van de game heb je recht op een gratis versie voor de PlayStation Vita. Het enige probleem is alleen dat de PlayStation Vita versie nog steeds niet is verschenen, terwijl eind januari inmiddels achter ons ligt.

De game zou eind januari immers gaan verschijnen, maar toen het moment daar was bleef het bijzonder stil. Insomniac kon geen concrete informatie geven, aangezien Tin Giant de ontwikkelaar is en Sony gaf ook niet veel prijs. Na enige tijd van stilte hebben we nu meer duidelijkheid dankzij een blogpost en hierdoor weten we nu dat de game voor de PlayStation Vita pas in de lente verschijnt.

De reden voor het ruime uitstel is dat de ontwikkelaar meer tijd nodig heeft om de game in orde te maken, zodat het voldoet aan de verwachtingen van de consument. Een concrete datum werd er niet gegeven dus dat is nog even afwachten. Om iedereen tegemoet te komen die de PlayStation 3 versie van de game heeft gekocht en nog steeds aan het wachten is, MotorStorm RC zal gratis beschikbaar gesteld worden.

Sony zal naar de bezitters van de game een voucher code mailen voor het einde van februari en deze code is 60 dagen geldig, dus zorg dat je er snel bij bent. Het enige wat je hiervoor moet doen is zorgen dat je de game gespeeld hebt voor het einde van deze week terwijl je ingelogd bent op het PlayStation Network.

Dat zijn nog eens mooie acties om uitstel tegemoet te komen, nietwaar?