Gisterenavond laat was er weer een kwartaalbespreking met aandeelhouders van Ubisoft en hoewel dergelijke meetings vooral om de financiële kant van de game-industrie en in dit geval specifiek Ubisoft draaien, levert het ook weer nieuwe interessante informatie op. Zo ook verkoopcijfers en Ubisoft kon bekend maken dat beide najaarstoppers die het bedrijf uitbracht grote successen zijn.

Assassin’s Creed III is bijvoorbeeld 12 miljoen keer verscheept en het totale aantal verkopen staat op dit moment op 8.4 miljoen. Dat is niet alleen een fantastisch aantal verkochte exemplaren, het betekent ook nog eens dat de Assassin’s Creed franchise een groei meemaakt van 70% als het gaat om de verkopen en het is bovendien de snelst verkopende game ooit van Ubisoft.

Dat is niet het enige succesverhaal, want ook Far Cry 3 heeft het netjes gedaan. De game is natuurlijk nog wat minder lang verkrijgbaar, dus de cijfers liggen lager, maar desondanks is 4.5 miljoen verscheepte exemplaren geen verkeerd aantal. Hoeveel Far Cry 3 exemplaren daadwerkelijk verkocht zijn is niet bekend, maar dat zal afgaande op het verscheepte aantal boven de 2 miljoen liggen.