Na lang wachten kunnen wij PS3 gamers binnenkort eindelijk ook aan de slag met de DLC van The Elder Scrolls V: Skyrim. Het betreft drie uitbreidingspakketten – Dawnguard, Hearthfire en Dragonborn – die al geruime tijd op Xbox 360 verkrijgbaar zijn. Bethesda kreeg naar eigen zeggen tot dusver de DLC niet aan de praat op Sony’s console, maar daar heeft de ontwikkelaar inmiddels verandering ingebracht.

Op 11 februari komt patch 1.8 en in de daaropvolgende dagen mogen we één voor één de DLC pakketten verwelkomen. Pete Hine van Bethesda heeft inmiddels ook de prijzen bekendgemaakt en zoals jullie ongetwijfeld al weten heeft de ontwikkelaar ons een forse korting gegeven om het lange wachten te verzachten. Let wel, deze korting geldt enkel in de eerste week, dus als je er gebruik van wilt maken, moet je snel zijn.

Dragonborn verschijnt op 13 februari en zal in zijn eerste week 7,99 euro kosten. Die prijs zal later stijgen naar 16,99 euro. Hearthfire komt een weekje later, op 20 februari, en kost aanvankelijk 2,49 euro. Zeven dagen later betaal je er echter 4,99 euro voor. Dawnguard komt tenslotte uit op 27 februari en kent dezelfde prijzen als Dragonborn. In totaal betaal je dus ongeveer 18,50 euro voor drie DLC pakketten.

We vinden het best een mysterieuze zet van Bethesda om de uitbreidingen in omgekeerde volgorde in de virtuele rekken te droppen, maar we zijn tevens blij dat we ze eindelijk zelf kunnen spelen. Een aankoop in de eerste week zorgt ervoor dat je ongeveer 20 euro uitspaart, dus dat is toch best een mooi gebaar van de ontwikkelaar. Wat denken jullie? Gaan jullie de DLC aanschaffen? Laat het ons even weten.