Actie in Dead Space 3 is een “noodzakelijk kwaad”

Visceral Games heeft altijd benadrukt dat Dead Space 3 wel degelijk een “enge” game zou zijn. Toch blijkt dit bij de release eigenlijk niet zozeer het geval. Schrikmomenten zat, maar de typische survival horror elementen die in het eerste en (in mindere mate) het tweede deel zaten zijn nergens meer te bekennen. Erg jammer, vinden wij. “Een noodzakelijk kwaad”, zegt de schrijver van de eerste Dead Space.

Antony Johnston geeft aanvankelijk toe dat de actiegerichte aanpak van Dead Space 3 de game voor hem een stuk minder aantrekkelijker maakt, maar verdedigt vervolgens zijn voormalige werknemers. De focus op actie is een bewuste zet om een groter publiek aan te spreken. Het Dead Space universum werd tevens ontwikkeld als een grootse, epische wereld die stap voor stap verkend zou worden.

Ontwikkelaar Visceral games heeft altijd de verdubbelaar willen inzetten en in die zin is Dead Space 3 niet meer dan een logische stap. Johnston voegt hieraan toe dat Dead Space snel saai zou worden als men niet koos voor een schaalvergroting. Wij zijn het hier niet mee eens en vinden het bijzonder jammer dat Visceral Games zijn fans van het eerste uur verloochent. Wat denken jullie?

“[It’s] a necessary evil in order to broaden the fan base.”

“I know the developers always wanted to go bigger, in terms of scope. And I’ve mentioned before that the universe we created was huge, with lots of elements, which simply didn’t make it into the first game.”

“So to get that story told, to round out the universe, it was inevitable the settings and environments would open out a bit, become a bit more epic in scale.”

Boxshot Dead Space III

Dead Space III

Releasedatum:
07-02-2013
Genre:
(Survival) Horror
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:
Een nieuwe Dead Space blijft mogelijk
Gepubliceerd op 18 jun, 2014 om 18:16
EA gelooft nog steeds in de Dead Space franchise
Gepubliceerd op 27 aug, 2013 om 17:52
Indrukwekkende Dead Space live action video verschenen
Gepubliceerd op 15 apr, 2013 om 17:32
Nieuwe Dead Space 3 DLC genaamd Awakened vanaf vandaag te koop
Gepubliceerd op 13 mrt, 2013 om 11:44
 1. Anoniem -   
  84.27.248.xxx's avatar

  Wanneer dead space 3 zorgt voor meer omzet in een tijd waar meerdere ontwikkelaars op de kop gaan vind ik het een wijs en goed besluit. Deel 3 is nog steeds een erg vette game.

 2.    7387 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Ik had geen probleem met de fantastische schrikmomenten
  in DS. Maarja dat is nu eenmaal
  de nieuwe generatie……. 🙁

  Alleen maar het grote geld telt en
  aparte games worden gewoon
  gedumpt………

 3.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  We hadden toch al Lost Planet, dus dit hadden ze voor mij niet te hoeven doen 🙁 het aantal wat ze er nu bij verdienen aan hun grotere publiek…verliezen ze weer aan fans ‘waaronder ik’.