Journey was in mijn ogen in 2012 de meest verrassende titel. Deze game brengt gewoon ontzettend veel emoties in de mens naar boven en het is dan ook zeer zeker niet vreemd dat deze PSN-exclusive game een zeer groot aantal aan awards in de wacht heeft gesleept.

Ondanks dat Journey zo goed heeft gescoord, zit ontwikkelaar Thatgamecompany nog steeds wel een beetje met gemengde gevoelens. Aangezien Journey alleen voor de PS3 te verkrijgen was, is het financiële plaatje van de ontwikkelaar natuurlijk niet optimaal en hierdoor heeft de game niet daverend veel geld opgeleverd.

Thatgamecompany heeft hier van geleerd en heeft vandaag laten weten dat hun volgende game zal verspreid worden over meerdere platformen, om zo nog meer mensen te kunnen voorzien van hun creaties. Vooralsnog verwachten we nog geen nieuwe games van de ontwikkelaar, maar dat we ze spoedig weer zullen zien is een feit.

“I wouldn’t say that the development of Journey was a successful example of game development, we bankrupted the company. I think to have a financial success, that is going to change everyone, it has to be much bigger than a game on the Playstation platform.”