Een authentieke Brothers in Arms games is in de maak bij Gearbox


Brothers in Arms: Hell’s Highway is het laatste deel in de franchise en toen werd het stil, erg stil. In 2011 kondigde Ubisoft samen met Gearbox Software de game Brothers in Arms: Furious 4 aan dat afweek van de traditionele Brothers in Arms gameplay en een overduidelijk Inglorious Basterds insteek kende. Deze game werd echter niet overal even positief ontvangen bij de fans en van die titel hebben we sinds 2011 ook niet bijster veel meer vernomen.

Wat de status van die game is, is niet bekend, maar wel weten we via een interview dat IGN had met Randy Pitchford dat er een authentieke Brothers in Arms game in de maak is. De game verkeert op dit moment in een erg vroege fase (pre-productie), waardoor Gearbox verder niet zal uitweiden over het project. Voornamelijk omdat het zomaar kan zijn dat de game pas over vijf jaar verschijnt.

“There will be an authentic Brothers in Arms game,

“We haven’t announced that yet, but I’m really excited about where that’s going too. We’ll announce these things in due course. There’s a lot of neat things we have going on.”

“That’s why I don’t announce things until we know what they are. It’s not fair to hold us accountable for a process that’s designed to get to a quality end that’s good for the customer. We love Brothers in Arms and we’re committed to more time in that space. As we get to places where it makes sense to announce things in that regard, we’ll do that, too,”

Nu Gearbox Software met een nieuwe Brothers in Arms aan de slag is gegaan is de logische vraag natuurlijk wat de status van Furious 4 is. Ook deze game is nog steeds in de maak, maar dan wel als spin-off van de franchise. Gaandeweg heeft het zich ontwikkeld als iets anders waardoor het niet meer direct thuis past in de Brothers in Arms franchsie, maar op de (her)aankondiging zullen we nog even moeten wachten.

Ubisoft was voorheen altijd de uitgever van de Brothers in Arms games, maar voor de nieuwe game is de uitgevers op dit moment nog niet in het plaatje. Dit komt mede doordat de aankondiging van Furious 4 destijds nogal wat kritiek opleverde voor zowel Ubisoft als Gearbox en op dit moment hebben beide partijen geen trek in de spanning die dat met zich meebrengt.

 1.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  Nice! dit vind ik vet! ik heb alle games van BiA gespeeld, dus ik heb zeker zin in nog een deel.
  Mss is het leuk om als Duitser ofzo te spelen? 🙂

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Nee niet de Duitsers. Misschien in de toekomt?

 3.    631 XP
  NuckChorris.. ^_^'s avatar

  Randy Pitchford, the hypeman. Bullshit bedrijf dat Gearbox. Verpesten praktisch alles wat ze aanraken, behalve Borderlands.

  Aliens: Colonial Marines says hi Randy!!

 4.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  misschien een next-gen title?