Goed nieuws voor de fans van de Batman Arkham franchise, er komt dit jaar namelijk een nieuw deel. Dit heeft John K. Martin, de CFO van Time Warner, laten weten in een zogenaamde investor call voor aandeelhouders.

De beste man liet weten dat Warner dit jaar met veel games zal komen, waaronder een nieuw deel in de Batman Arkham franchise. De voorgaande delen uit deze franchise werden ontwikkeld door Rocksteady Studios, maar website VG247 laat weten dat Rocksteady niet verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het nieuwe deel.

Wie dan wel verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het nieuwe deel is niet bekend. Wat we van een nieuw deel kunnen verwachten is op dit moment ook lastig te zeggen, maar terug in januari registreerde Warner Bros al 15 domeinnamen die te maken hadden met de franchise.

Echter in juli vorig jaar schreven we dat het nieuwste deel waarschijnlijk een prequel zal zijn op Arkham City. Dit deel zou zich, volgens de geruchten, afspelen in de jaren 50 en gaat voornamelijk om de ontmoeting van Batman en the Joker.

Zodra we meer weten over een nieuw deel lees je het op PSX-Sense.

“And we also have a strong games release this year, which will include the next release in the Batman Arkham franchise. So all in all, we expect Warners to post another very strong year in 2013. And with a little luck, the year should be as good or maybe even a little bit better than 2012.”