De ontwikkeling van Aliens: Colonial Marines was een ‘treinwrak’


Eerder vandaag kon je hier op PSX-Sense onze review van Aliens: Colonial Marines lezen en echt een hoog cijfer gaven we de game niet. De multiplayer is nog prima te doen, maar wat de game min of meer de nek om doet draaien is de slechte singleplayer. Er zit kwalitatief nogal een verschil in de single- en multiplayer en dat is vrij gemakkelijk te verklaren.

Gearbox Software schreeuwde van de daken dat ze hart voor de Aliens filmreeks hadden, dat ze het een eer vonden om de game te maken en nog veel meer. Iets wat Gearbox bij elke game doet bij monde van Randy Pitchford. Enige punt is alleen dat de co-founder van de ontwikkelaar nauwelijks meer serieus te nemen valt. Duke Nukem Forever was een wanproduct en ook Aliens: Colonial Marines is verre van een goede game.

Hoe komt dat dan? Wel, Gearbox Software heeft doodleuk een andere ontwikkelaar op de ontwikkeling van de singleplayer gezet. TimeGate Studios is verantwoordelijk voor de singleplayer en die ontwikkelaar heeft een niet al te goede reputatie. Niet zo verwonderlijk dus dat de game vrij slecht is. Daarbij komt nog eens dat de volledige ontwikkeling te omschrijven valt als een treinwrak.

In mei vorig jaar gaf een ex-Gearbox medewerker via TexAgs aan dat de ontwikkeling hopeloos was. Zie zijn exacte citaat hieronder waarin hij tevens de daadwerkelijke structuur van ontwikkelaars toelicht.

“Hate to say it, but I wouldn’t get your hopes up too high for Colonial Marines. I used to work at Gearbox, and the development of that game has been a total train wreck, going on what, 6 years now?”

“Gearbox isn’t even making the game, except for the multiplayer. Primary development was outsourced to TimeGate Studios, which has a less than stellar past. I hope it proves me wrong, as I still have alot of friends still working at Gearbox, but I am expecting it to be average at best.”

Het is jammer om te zien dat Aliens: Colonial Marines een product is geworden waar niemand echt blij van wordt. Het geeft tevens aanleiding om (overdreven) uitspraken en beloftes van Gearbox met een korrel zout te nemen. Ondanks dat ze Borderlands 2 eind vorig jaar afleverde is dit de tweede game in een kleine twee jaar tijd die slechte tot barslechte scores haalt. Goed voor de reputatie…

Boxshot Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines

Releasedatum:
12-02-2013
Genre:
Actie
Uitgever:
SEGA
Ontwikkelaar:
 1. crew Redacteur -    731 XP
  taart0001's avatar

  Mee eens.. beviel mij ook niet al te best!

 2.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Ik heb hem netzo als Borderlands 2 gwn niet gekocht! Hopelijk word de nieuwe brothers in arms deel veel beter! 🙂

 3.    364 XP
  Dj_Kramer's avatar

  bevalt mij ook helemaal niet.
  en dat voor een kleine 60 euro.
  ken me centen wel beter spenderen

 4.    7514 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Net als met Bayonetta voor de PS3.Als je een spel ontwikkeld doe het dan op ze minst zelf. Of doe het niet schande dat ze een game laten verknallen.

 5.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @Flaming_Kaiser:

  Bayonetta was vet hoor haha

 6. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Angry Joe gaat niet blij zijn in zijn review vermoed ik.

 7.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Valt wel op he. Als deze studio een flop maakt dan ligt het altijd aan andere of hebben ze het niet gemaakt. Doe dan gewoon niet je logo op de voorkant >_>

  Dit gebeurde ook al bij Duke 🙂

 8.    7514 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @saidddd93:

  Als ik de xbox versie zag…. Dan was het voor mij een klap in het gezicht zo slecht afgewerkt….. 🙁