ArcaniA: The Complete Tale komt in april naar de PlayStation 3


Wie de naam ArcaniA: Gothic IV hoort zal niet meteen aan een PS3 game denken. Dit komt omdat de games in de Gothic franchise eerder altijd exclusief zijn geweest voor de PC om enige tijd later op de Xbox 360 te verschijnen. De intentie was om ArcaniA: Gothic IV twee jaar geleden gelijktijdig met de Xbox 360 versie uit te brengen voor de PlayStation 3, maar dat is door onbekende redenen nooit gelukt.

Gelukkig komt daar binnenkort verandering in, want Nordic komt met ArcaniA: The Complete Tale. Deze editie bestaat uit vanzelfsprekend ArcaniA: Gothic 4 en de uitbreiding ‘Fall of Setarrif’. ArcaniA is een fantasy/action RPG, welke je heel wat uren aan gameplay oplevert – gemiddeld tussen de 30 en 40 uur. Nordic heeft wat je inhoudelijk kunt verwachten van de game voor je opgesomd, zie hieronder:

 • Convincing character development with a wide range of skills and abilities
 • Compelling main story line, accompanied by numerous entertaining side-quests
 • RPG with strong focus on action elements and fast-paced combat system
 • Lively compelling atmosphere in a fantasy / medieval setting with a rich immersive game world

Vandaag werd bekend dat het mogelijk is de game vanaf 5 april 2013 uit de schappen plukken voor de gereduceerde prijs van €39,98.

Boxshot ArcaniA: The Complete Tale

ArcaniA: The Complete Tale

Releasedatum:
31-05-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Nordic Games
Ontwikkelaar:
 1.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  30 a 40 uurtjes voor alles 🙁 en dat voor een rpg, moet op zijn minst 60+ uur zijn wil ik ‘m gaan kopen. Maar eens een keer kijken wt hij 2de hands kost op de 360, en anders gewoon downloaden voor pc.

 2.    7514 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @ps3dennis:

  Valt toch best mee voor 40 euro. Zeker niet de la.gate RPG

 3.    7514 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Flaming_Kaiser:
  langste….. 😛 Maar het is toch wel redelijk hopelijk is de game wel meer dan redelijk. Skyrim daar kan je ook wel onder de 40 uur halen zonder de sidequests 😛

 4.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Ben op het moment met Skyrim bezig, deze, Ni no kuni of Risen 2 lijkt me leuk om daar naar te spelen 🙂

 5.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Flaming_Kaiser: Het is een oude game..Voor Skyrim heb ik toen 42 eur betaald, en die duurt veel langer. Heb ook nog een paar 100+ uur rpg’s thuis liggen.

 6.    7514 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @ps3dennis:

  Ik durf te wedden dat je deze wel voor 30 euro kan oppikken ergens….. Plus het is gemiddeld wat hier genoemd wordt. Als je echt de uren erin steekt dan weet ik zeker dat je er minimaal 20 uur extra eruit kan halen. Hoef je mij niet te vertellen ik heb met FF8 zeker meer dan 160 uur gespeeld. Ik had alles behalve de de UFO niet gevonden en de Seifer kaart met het kaartspel. GW op de PC heb ik 5 jaar gespeeld en meer dan 5000 uur gedaan. Titels PVP met de Guild jezus wat heb ik daar een tijd aan verspeeld en ik heb genoten
  😀

 7.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Flaming_Kaiser: Dat klopt. Ik ben iemand die graag overal rond neus in een game, in plaats van door de levels heen te rennen. Bv in Skyrim kan je een mooie wandeling maken door de wereld. 35 is wel een redelijke prijs voor deze game. Ik speel geen betaalde games op mijn pc, en anders had ik GW wel in bezit..lijkt me een leuke game ‘maar je kan hem alleen maar online spelen’.

 8. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @Flaming_Kaiser: Inderdaad, de 30 a 40 uur is een ruwe schatting van een gemiddelde playthrough die ik heb gemaakt na het checken van pc-data. Maar tis geen Skyrim of iets dergelijks, toch zeker wel de moeite waard om voor een redelijke prijs op te pikken.

 9.    7514 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Sensu:

  Ach als 40 euro de vraagprijs mogen we niet zeuren. Kan je trouwens het hoofdfiguur aanpassen. Man/vrouw uiterlijk enzovoort?

 10. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @Flaming_Kaiser: Zover ik weet niet, als het goed is kun je enkel die man zijn die je ook op de cover ziet.