Vanaf 22 februari worden er weer nieuwe games toegevoegd aan de Essentials reeks van Sony PlayStation. Dit zijn vaak games waarvan Sony vindt dat ze essentieel zijn om in je collectie te hebben als PlayStation bezitter. Het gaat hier om vier God of War games die gebundeld zijn. Zo zal de eerste (volume 1) God of War collectie bestaan uit God of War en God of War II en de tweede collectie (volume 2) bestaat uit God of War: Chains of Olympus en Ghost of Sparta.

Naast het feit dat de twee collecties een nieuw uiterlijk (hoesje) zullen ontvangen, krijgen ze ook een nieuwe prijs. De adviesprijs stond tot vooralsnog op €39,98, hoewel ze vaak goedkoper werden aangeboden. Maar vanaf de 22ste zien we de prijs stevig dalen naar slechts €19,98. Erg netjes dus.

Naast beide God of War Collections zal ook de Dead Island: Game of the Year editie zich tot de Essentials mogen rekenen en ook deze game krijgt een nieuwe prijs van €19,98. Vanaf volgende week vrijdag zijn de nieuwe toevoegingen aan de Essentials reeks verkrijgbaar.