Eerder deze week kon je bij ons lezen dat Fumito Ueda, voormalig werknemer bij Team ICO, ons mocht attenderen op naderend nieuws over The Last Guardian. Dit na lange tijd doodse stilte. Onze eerste ingeving was dat het hier om het PlayStation Event van 20 februari zou gaan en dat de game enkel zou gaan uitkomen voor de PlayStation 4.

Nu wordt dit vermoeden min of meer bevestigd door een voormalig werknemer van Sony, welke via NeoGAF aangeeft dat de nieuwste creatie van Team ICO al zeker twee jaar een onzekere toekomst had. Meermaals werd de game gerestart en de laatste keer was dit voor de Orbis, de codenaam voor de PS4 – aldus de bron.

“Its platform has been questionable for nearly two years, but the last time it was restarted (it’s been restarted a number of times), it was moved to Orbis [the codename for PlayStation 4].”

“It’s been PS4 for a long time now,”

Of de game tijdens de release van de PS4 uitgegeven zal gaan worden kon hij niet zeggen. Het is wel erg jammer dat er gamers zijn die toentertijd een PS3 hebben gekocht speciaal voor The Last Guardian. Deze komen een beetje bedrogen uit als het inderdaad klopt wat er gezegd wordt.