Naughty Dog wordt met recht en reden bij de beste ontwikkelaars voor de PlayStation 3 genoemd. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we erg benieuwd zijn naar hun eerste next-gen project. De ontwikkelaar werkt met twee teams, waarvan één momenteel de laatste hand legt aan het binnenkort te verschijnen (en vooralsnog erg indrukwekkende) The Last of Us. Het andere team zou best wel eens bezig kunnen zijn met het ontwikkelen van een nieuwe Uncharted voor de PlayStation 4.

We zullen hopelijk snel genoeg weten waar Naughty Dog mee bezig is. Dat het bedrijf zich aan het voorbereiden is op de komende generatie consoles spreekt voor zich. Christophe Balestra gaf onlangs in een interview aan dat ze waarschijnlijk meer mensen zullen moeten aannemen om een succesvolle overstap van PS3 naar PS4 te garanderen. Ook beweerde hij dat het best eng is om voor de eerste keer met de uitgebreide mogelijkheden van een next-gen console aan de slag te gaan.

“It’s true – moving on to something else after PS3 might mean more people, but we’re not sure just yet.”

“It’s about the quality of the tools, and about whether you can make something smarter. My guess is that they will expand – you’ll have more this, and more that – you’ll always have something more. In terms of our art, we always create our assets at a higher resolution than what you see in-game. A lot of our pipelines are already ready to move to something superior to the PS3. But it’s scary.”

Na de geweldige Uncharted trilogie twijfelen wij er niet aan dat Naughty Dog de overstap naar de PS4 met glans zal doorstaan. Wat denken jullie?