Het is alweer twee lange jaren geleden dat de HD remake van het succesvolle Final Fantasy X werd aangekondigd voor zowel de PlayStation Vita als de PlayStation 3. Iets langer dan een jaar geleden kwam het laatste echte ‘nieuws’ boven water drijven, waarbij Square Enix aangaf dat de game nog in een vroeg stadium van de ontwikkeling verkeerde.

Aangekomen anno nu krijgen we eindelijk de kans om te zien wat de vorderingen zijn als het gaat om deze prachtgame, waarvan de originele release op de PlayStation 2 alweer langer dan 10 jaar geleden is. Opvallend is dat ze hierbij enkel de PS Vita versie tonen en over de PS3 versie wordt geen woord gerept. Desalniettemin zijn we blij dat de ontwikkeling nog op koers ligt en hopen voordat er wéér twee jaar is verstreken achter een releasedatum te komen.

De mogelijkheid blijft overigens ook bestaan dat er een closs-play feature wordt toegevoegd aan beide versies van de game. Oftewel, je savefiles van de PS3 versie meenemen naar je Vita systeem en vanzelfsprekend ook andersom.

Hieronder kun je de video meepakken waarin je enkele bewegende beelden te zien krijgt, alsook de screenshots. Wij raden overigens aan de video te bekijken, aangezien deze het beeld veel scherper weergeven dan de screenshots.