Het enige wat wij horen over The Last Guardian na keer op keer lange, doodse stiltes, is dat we niet bang hoeven te zijn. De game is nog in ontwikkeling, zo werd ons meermaals op het hart gedrukt. Waar zowel Sony als Team ICO niets over loslaten is op welk platform de game dan in ontwikkeling is.

De momentele stand van zaken duidt heel sterk op een aankondiging voor een platform, anders dan wat eerder werd vastgesteld – namelijk de PlayStation 4. Eerder deze week stapte een oud Sony medewerker naar voren om zijn zegje te doen over het hele euvel. De game zou al langere tijd niet meer naar de PS3 komen, maar de PS4 was nu het hoofdplatform van ontwikkeling.

Gelukkig vingen we recentelijk een berichtje op van Fumito Ueda, waarin hij aangaf dat we niet lang meer hoeven te wachten op een officiële aankondiging omtrent The Last Guardian. Meteen leek de meest logische zet voor Sony PlayStation om dit tijdens de PlayStation Meeting in New York te doen, aangezien al langer de geruchten de rondte deden dat de game uitgesteld zou zijn. Wellicht louter om de reden dat deze voor de PS4 uit gaat komen. Groot nieuws dus en perfect voor een evenement als deze.

Vandaag kon weer iemand de spanning niet aan en besloot dit gerucht nog even te bevestigen. De ‘betrouwbare bron’ uit Japan lijkt er zeker van te zijn de The Last Guardian een PS4 game gaat worden.

Wat het al te meer geloofwaardig maakt is het feit dat bronnen van dezelfde website het eerder al bij het rechte eind hadden omtrent enkele launchgames voor de PS4. Hebben jullie er nog vertrouwen in dat Team ICO’s pareltje alsnog naar de PS3 komt of wordt het sowieso next-gen?