Destiny straalde gisteren – onthulling geschiedde op next-gen console?


Naast het feit dat de PlayStation Meeting steeds sneller nadert, is er ook veel te doen om Bungie’s nieuwe game Destiny. Wie de onthulling van gisteren heeft gemist mag zich even gaan schamen en de beelden hier alsnog even aanschouwen.

Als we de beelden ontzettend mooi noemen is dat misschien nog een understatement – vooral met een universum zo groot en met de PS3 en Xbox 360 die ondertussen aan hun limieten zijn blootgesteld. Het is dan ook goed mogelijk dat de footage die wij hebben gezien helemaal niet afkomstig was van één van bovengenoemde consoles.

In 2011 werd bekend dat Bungie niet meer verder zou gaan aan de welbekende Halo franchise en dat deze zou worden overgedragen aan 343 Industries. Vanaf dat moment werd het even stil rondom de ex-Halo ontwikkelaar, tot bekend werd dat Sony’s eigen Naughty Dog hen bijstond bij de ontwikkeling van (wat nu waarschijnlijk lijkt)… Destiny.

Misschien schoot Naughty Dog te hulp, omdat Bungie alles behalve bekend is met de ontwikkeling op de PlayStation 3, maar na het zien van Destiny’s onthulling kan het ook best betekenen dat zij de eerste inside-info ontvingen voor third party ontwikkelaars over de technologie van de PS4. Toeval of niet, er is nog meer op de bewijsstapel wat deze mogelijkheid benadrukt.

Zo stuurde Activision vanmorgen een persbericht uit, waarin stond dat de game niet alleen op de huidige generatie consoles, maar ook op de toekomstige generatie zal gaan uitkomen. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat Bungie gisteren al stiekem het vermogen van de PS4 in actie heeft laten zien…

Boxshot Destiny

Destiny

Releasedatum:
09-09-2014
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:
 1.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Lijkt me een leuk spel! Hopelijk brengen de Halo delen die hun hebben gecreeerd ook naar de Playstation store 🙂

 2.    1778 XP
  Wesley_PS's avatar

  de presentatie was op de xdoos 360

 3.    214 XP
  Linkie3's avatar

  @yannickvanloon: De rechten van Halo zijn niet van Bungie maar van Microsoft.
  Dus Bungie heeft daar niets over te zeggen.

 4. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @Wesley_PS: Bron? Kan ik eventueel het bericht aanvullen.

 5.    295 XP
  cemie38's avatar

  nu hoef ik helemaal niet meer te twijfelen of ik PlayStation 4 of xbox 720 wil kopen want ik wilde de volgende xbox miss omdat halo daar op uit komt maar neeee nu heb ik dit voor de PlayStation 4 en games zoals: Uncharted 4 , The last guardian, The last of us 2 en God of war.

 6.    45 XP
  2psah's avatar

  Next Gen consoles zullen niet veel beter dan de Hig performance Pc’s van 2 jaar geleden zijn. Vooral niet als de consoles 400 eu gaan kosten!

 7. crew Redacteur -    1916 XP
  Faunus's avatar

  Game bevat potentieel en Bungie is een grote naam. Vraag mij wel af of de MMO Shooter wel aan gaat slaan op de next-gen, want op deze generatie zijn MMO´s geen succes geworden. Met de betere en sterkere techniek in de volgende generatie moet het wel mogelijk zijn om een betere en vloeiendere ervaring neer te zetten.

 8.    1778 XP
  Wesley_PS's avatar

  @Sensu: in brievenmaandag bij gamekings zei Dennis het, die was heen geweest: http://www.gamekings.tv/videos/vragen-over-playstation-4-en-destiny/ vanaf 02:20