http://playsense.nl/images/file/img_51240d9b7b3dc.jpg

De klok tikt en het is nog minder dan 24 uur te gaan voor we weten wat Sony nu eigenlijk voor ons in petto heeft. Kotaku komt last-minute nog met een artikel over de PS4 met informatie afkomstig vanuit een betrouwbare bron. Zo melden ze dat de PS4 al in november te koop zal zijn in de Verenigde Staten, een releasedatum die wij zelf ook al eens gehoord hebben binnen de industrie.

De prijs van de PS4 zou volgens Kotaku eerst nog niet onthuld worden, iets wat redelijk normaal is bij hardware aankondigingen van Sony. Volgens de bron zou de prijs tussen $429 en $529 komen te liggen en zal de uiteindelijke prijs tijdens de E3 bekendgemaakt worden.

Verder legt Kotaku uit dat de console straks bestuurbaar zal zijn met je tablet of smartphone. Je kan dan bijvoorbeeld beide apparaten te gebruiken om te chatten of games te kopen die vervolgens op je console gedownload worden.

http://playsense.nl/images/file/img_512410f146edc.jpg

Een nadeel van het nieuwe PlayStation Network werd ook genoemd, zou zou het grootste gedeelte achter premium-deuren zitten. Dit betekent dat je voor bepaalde features zal gaan moeten betalen. Deze huidige service, bekend als PlayStation Plus, zal hernoemd worden naar PlayStation World.

Verder zou de PS4 komen met een PlayStation Eye, dit zou gelden voor alle versies van de console. Het zou tevens mogelijk zijn om ‘live’ mee te kijken met wat voor games je vrienden spelen, ook al heb je deze games zelf niet. Lokale netwerk mogelijkheden om te spelen met een PS Vita zou ook ondersteunt gaan worden.

De geruchten over de PS4 zijn er de laatste tijd behoorlijk, met als enige dat nog nodig is de PlayStation Meeting van vandaag – welke de succesvolle toekomst van PlayStation gaat vaststellen door de waarschijnlijke aankondiging van de PS4 en wellicht ook een aantal leuke games.