Met elke uitgave van een nieuwe PlayStation console mocht het logo een metamorfose ondergaan. Ook heeft het te maken gehad met in welke regio het logo van toepassing was, want ook dat kon wel eens verschillen. In het westen is het logo nu al een tijdje hetzelfde, maar het heeft en behoudt zeer zeker z’n charme.

Ook de logo’s van de console zelf veranderden met de tijd wel eens. Niet alleen de opdruk van de console werd iets aangepast, maar ook de hoesjes van de games hebben meermaals een kleine revisie ondergaan. Wij verwachten dan ook dat de PlayStation 4 een spectaculair en strak nieuw logo mag ontvangen, waardoor het design van de console – wat helaas nog onbekend is – goed uitgedrukt wordt. Met een beetje geluk gaan we dit vannacht te zien krijgen tijdens de PlayStation Meeting.

Wij zijn niet de enige die nagedacht hebben over opties voor een logo, want 99Designs is een community contest gestart waarin gebruikers hun beste design voor het PS4 logo konden inzenden.

De resultaten zijn zeker noemenswaardig en daarom geven we ze ook een leuk plekje bij ons op de site. Degene die wij het origineelst vonden hebben we hieronder tentoon gesteld, maar wil je alle inzendingen eens bekijken dan kun je de rest hier checken. Laat even weten welke jij echt tof vindt!