http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5121407a116bb.jpg

Alhoewel ik redelijk sceptisch ben tegenover Sony PlayStation moet ik ze vandaag één groot compliment geven, het event PlayStation Meeting 2013 kon namelijk niet beter gaan dan dat het ging. Ik snap dat veel mensen alleen hier anders over denken en wellicht boos zijn dat ze de PS4 bijvoorbeeld niet hebben gezien.

Wat men alleen moet begrijpen is dat dit event slechts een blik op de toekomst was, een soort update van wat er komen gaat en wat je allemaal te wachten staat. Sony begreep dat veel mensen op het moment onzeker waren over de PS4 door uitspraken als ‘de PS3 gaat 10 jaar mee’ en het geheime gedrag rondom een nieuwe console. De vraag naar games met betere graphics speelt al een langere tijd en mensen vroegen zich af wanneer we nu de volgende stap gaan zetten hierin.

Sony heeft vanavond meer duidelijk geschept dan dat ze ooit hadden kunnen doen. Ze hebben niet een product getoond, maar ze hebben getoond waarmee ze bezig zijn en waren. Men sprak met passie over wat hun ideeën waren voor de PS4 en waar je straks allemaal toe in staat bent. Het is een soort stukje service dat Sony teruggeeft aan de community door te laten zien aan hun trouwe klanten wat ze voor ons in de toekomst zullen betekenen.

De daadwerkelijke onthulling van het product zul je pas op de E3 te zien krijgen en dat weet iedereen nu. Men heeft je duidelijkheid gegeven dat je pas de aankomende E3 eindelijk, maar toch die gewilde PS4, te zien krijgt. Op de E3 zal Sony je een product gaan verkopen en je uitleggen waarom je die PS4 eind dit jaar moet gaan halen. Daar was deze presentatie niet voor, deze presentatie was er om je te laten zien waar ze mee bezig zijn en wat de toekomst is.

Alhoewel het gevoel er wel was dat de presentatie wellicht iets te snel is gegeven kon ik het aan de andere kant ook wel begrijpen. Sony is passievol over de PS4 en dat druipt er vanaf en ze konden niet wachten om dit te delen met ons. Het was echter wel een hele gevaarlijke zet door nu al iedereen op de hoogte te brengen van hun plannen, maar het toont wel dat ze ballen hebben en je graag betrekken bij het proces.

Sony wil nu je feedback horen van wat je ervan vindt van wat je gezien hebt en wil dat je hun helpt om de PS4 tot een succes te maken. Maar hoe ga je met community input om als niemand nog weet dat er een PS4 komt? Dat kan niet en daarom hebben ze ook nu al de toekomst besproken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de plannen die voorgelegd zijn, het streamen van PS1, PS2 en PS3 titels of het spelen van elke PS4-titel op je PS Vita, hoe geweldig is dat?

Ook het feit dat je geen dure capturecards meer nodig hebt en straks gewoon je games kan opnemen of screenshots kunt maken, geweldig. Ze laten zien wat voor beest de PS4 gaat worden en ze stonden vol zelfvertrouwen te praten over hun product, zo heb ik Sony in geen tijden meer gezien. Het was geen arrogantie zoals men destijds wel vertoonde bij de PS3-aankondiging, het was geen verkooppraatje; het was pure passie.

Voor mij was dit een Sony persconferentie zoals ik nooit had durven dromen en het bevestigde voor mij persoonlijk nogmaals waarom ik een PlayStation heb en geen Xbox. Voor mij is het namelijk vanavond behoorlijk duidelijk geworden, de PS4 is meer dan een krachtpatser; het is een apparaat waar elke gamer van droomt.