Afgelopen nacht kondigde Guerrilla Games op de Sony PlayStation 4 persconferentie een nieuwe Killzone adaptie aan. Killzone: Shadow Fall werd met een uitgebreide trailer/gameplay geïntroduceerd en het zag er oogverblindend uit. Kort na de aankondiging gingen er geruchten rond dat de game mogelijk een PlayStation 4 launchgame zal zijn en inmiddels heeft Guerrilla Games dit weten te bevestigen.

Steven ter Heide reageerde op de berichten via Twitter met de melding dat Killzone: Shadow Fall een launchgame zal zijn, dus dat betekent dat de game al een lange tijd in ontwikkeling is bij Guerrilla Games.

Dat is niet het enige nieuws omtrent de nieuwe Killzone. Guerrilla Games Managing Director Hermen Hulst heeft aangegeven dat het ontwikkelteam van Killzone: Shadow Fall bestaat uit 150 man op dit moment. Daarnaast kon hij vertellen dat de kosten voor de ontwikkeling van next-gen games hoger liggen dan de kosten voor current-gen games, maar dat het verschil niet astronomisch is, zoals eerder werd gesuggereerd.