Sony over de PS4: ‘Er zijn nog veel dingen die we niet aangekondigd hebben’


Sony gaf met de aankondiging van de PlayStation 4 afgelopen nacht een hoop details vrij, maar toch heeft Sony nog veel achter de hand. Kort na de persconferentie had het Japanse tijdschrift Famitsu een interview met Hiroshi Kawano (SCEJ President) over de PlayStation 4 en hier zijn weer wat interessante details uit naar voren gekomen.

Allereerst werd hem gevraagd of er een discussies was rondom het gebruik van de naam PlayStation 4, aangezien de 4 in Japan een niet al te geliefd cijfer is. Er is inderdaad discussie geweest, maar uiteindelijk bleek de 4 achter de naam PlayStation het meest logische te zijn dus waren ze er vrij snel uit.

Hoe zit het dan met de prijs? Concreet ging Kawano hier nog niet op in, maar wat hij wel kwijt kon was het volgende: ‘I would say it’s lowering the entry level’. Dit sluit dus aan bij de geruchten dat de prijs van de console lager zal liggen dan bij de PlayStation 3 het geval was. Verder vertelde Kawano dat het ontwerp van de console besloten is, maar dat ze de details nog aan het afronden zijn. Dat zal wellicht de reden zijn geweest waarom de console niet werd getoond, ondanks een andere verklaring van Yoshida.

Heeft Sony dan alles prijsgegeven rondom de PlayStation 4? Nee hoor. Er is nog een hoop dat Sony niet heeft aangekondigd en dat bewaren ze voor de aankomende evenementen. Denk dan aan een E3, GamesCom en Tokyo Game Show. Verder bestaat er nog een kans dat er een apart evenement in Japan komt om dingen aan te kondigen, maar dat wordt op dit moment nog besproken, aangezien het niet zinvol is om in Japan een soortgelijk evenement te organiseren als afgelopen nacht.

 1.    1488 XP
  lilrobbie22's avatar

  Ben wel blij dat de naam gewoon ps4 is en ik denk dat we de echte console kunnen zien op de e3

 2.    919 XP
  Floepert's avatar

  Ik hoop uncharted 4!!! En god wat hoop ik op een nieuwe crash bandicoot al weet ik dat het niet gaat gebeuren 🙁 misschien een nieuwe R&C?

  iig ik hoop dat rocksteady met een nieuwe Batman: Arkham komt, ik hou van die game. En een nieuwe just cause, nieuwe red dead game, saints row 4??? dammnnnnn ik word gek hier

 3.    137 XP
  Dendo's avatar

  Denk dat de buitenkant nog niet af is, had hem heel graag gezien gister, de inhoud geloof omdat ze hem toch niet slechtermaken als voorgangers, controller hadden ze beter niet kunnen tonen want lelijk dat is ie zeker

 4. Anoniem -   
  84.24.210..xxx's avatar

  beter ligt ie met kerst hier thuis

 5.    7301 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Je wilt wel momentum houden dus je kondigd niet gelijk alles aan 😉 De controller vind ik mooi alleen wordt deze zeker nog afgewerkt. Ik heb er alle vertrouwen in.

 6.    163 XP
  angelochiela's avatar

  verder vind ik de ps4 wel goede specs hebben vraag me toch af of remote play werkt want ze hebben dit all 3x beloofd

 7. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @angelochiela: ja maar ze hebben remote play nog nooit echt zo aangekondig

 8.    241 XP
  ivo001's avatar

  Een console Gran Turismo 6 en Uncharted 4 zou een ideale launch bundel zijn.

  Vond het wel apart dat Sony met Driveclub kwam, gaan ze daarmee niet in het vaarwater van hun eigen Gran Turismo zitten?

 9.    163 XP
  angelochiela's avatar

  @ivo001: ik vond driveclub er echt mooi uitzien ook all was de stream kwaliteit slecht, ik heb nooit wat in gran turismo gezien ziet er te nep uit vraag me af of grid 2 een goede game is ?

 10.    292 XP
  cemie38's avatar

  wedden dat ze op de E3 de console,de prijs en uncharted gaan laten zien

 11.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ze hebben heel de ps4 nog geen eens laten zien ben nu echt benieuwd hoe hij er uit ziet

 12.    202 XP
  askanan's avatar

  ik heb een paar vermoedens van launchtitles, star ocean 5, final fantasy versus, zone of the enders 3 wss ook gt6 en wie weet komt er ook een ps4 versie van the elder scrolls online, het is wel pure speculatie ^^

 13.    358 XP
  MTR-Gamer's avatar

  @angelochiela: Grid2? als hij net zo goed is als GRID1 dan is het een van de beste race games ever.

 14. Anoniem -   
  angelochiela's avatar

  @MTR-Gamer: ja grid 2 maar ik vind dir trailer er nep uitzien of licht dat aan mij ?

 15.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  @lilrobbie22: Ben indd ook wel blij met de naam. Gewoon PlayStation 4, niet orbis of wat dan ook. Ook het logo ben ik blij mee dezelfde font netjes en strak.

 16.    344 XP
  xIvanJ's avatar

  Nieuwe games van;
  – God of war
  – Red dead
  – Uncharted
  – Assassins creed

  I can’t wait.