Sony gaf met de aankondiging van de PlayStation 4 afgelopen nacht een hoop details vrij, maar toch heeft Sony nog veel achter de hand. Kort na de persconferentie had het Japanse tijdschrift Famitsu een interview met Hiroshi Kawano (SCEJ President) over de PlayStation 4 en hier zijn weer wat interessante details uit naar voren gekomen.

Allereerst werd hem gevraagd of er een discussies was rondom het gebruik van de naam PlayStation 4, aangezien de 4 in Japan een niet al te geliefd cijfer is. Er is inderdaad discussie geweest, maar uiteindelijk bleek de 4 achter de naam PlayStation het meest logische te zijn dus waren ze er vrij snel uit.

Hoe zit het dan met de prijs? Concreet ging Kawano hier nog niet op in, maar wat hij wel kwijt kon was het volgende: ‘I would say it’s lowering the entry level’. Dit sluit dus aan bij de geruchten dat de prijs van de console lager zal liggen dan bij de PlayStation 3 het geval was. Verder vertelde Kawano dat het ontwerp van de console besloten is, maar dat ze de details nog aan het afronden zijn. Dat zal wellicht de reden zijn geweest waarom de console niet werd getoond, ondanks een andere verklaring van Yoshida.

Heeft Sony dan alles prijsgegeven rondom de PlayStation 4? Nee hoor. Er is nog een hoop dat Sony niet heeft aangekondigd en dat bewaren ze voor de aankomende evenementen. Denk dan aan een E3, GamesCom en Tokyo Game Show. Verder bestaat er nog een kans dat er een apart evenement in Japan komt om dingen aan te kondigen, maar dat wordt op dit moment nog besproken, aangezien het niet zinvol is om in Japan een soortgelijk evenement te organiseren als afgelopen nacht.