De eerste echte PlayStation 4 game die onthuld werd bij de Sony PlayStation 4 persconferentie was de platformer Knack. Knack is een volledig nieuwe game die zowel op de PlayStation 4 als PlayStation Vita werd gedemonstreerd en een aparte visuele stijl kende. De introductie ging voornamelijk via een uitgebreide trailer, maar hoewel we veel te zien kregen is nog niet alles even duidelijk.

Inmiddels hebben we meer details over het verhaal en de insteek van Knack en deze zijn als volgt: In Knack is er een dokter die een lange tijd oude relikwieën van een verloren gegane beschaving bestudeerd en op een gegeven moment vind hij een manier om de relikwieën te binden en deze van een bewustzijn te voorzien. Het resultaat is het figuurtje Knack dat mysterieuze krachten kent en zichzelf gaandeweg kan uitbreiden door meer relikwieën aan zijn lichaam te binden als hij ze gevonden heeft.

Eenmaal onderweg krijgt Knack de mogelijkheid, door deze gevonden relikwieën aan zijn lichaam te binden, te transformeren tot een gigantische machine dat alles kan slopen wat er op het pad aangetroffen wordt. Naast dat hij relikwieën aan zijn lichaam toevoegt ontdekt Knack ook dat hij in staat is om ijs, metaal en andere substanties in zijn lichaam op te nemen en dat geeft hem unieke mogelijkheden per level in de game.

Dat is het personage Knack in een notendop en het verhaal draait om de mensheid dat wordt bedreigd door een leger van goblins. Knack staat op om te strijden tegen de goblins om er vervolgens achter te komen dat er nog een groter gevaar dreigt.

Tot zover de beschikbare details. Als je de beelden die getoond werden bij de persconferentie gemist hebt, deze kun je hierboven terugzien.