Met een uiterst spectaculaire trailer kondigde Sucker Punch op de PlayStation Meeting inFAMOUS: Second Son aan. Het gaat hier om de derde titel in het inFAMOUS universum – uitbreiding Festival of Blood even niet meegerekend – en dit keer wordt hoofdpersoon Cole McGrath aan de kant geschoven voor een gloednieuwe protagonist: Delsin Rowe. Bij een nieuwe hoofdrolspeler horen uiteraard ook nieuwe superkrachten: waar Cole met elektriciteit kon goochelen, daar beheerst Delsin de gave om vuur en rook naar zijn hand te zetten.

Deze details en meer werden door Sucker Punch bekendgemaakt op het PlayStation Blog. Volgens de ontwikkelaar speelt inFAMOUS: Second Son zich zeven jaar na het einde van inFAMOUS 2 af. De overheid heeft een speciale eenheid, het Department of Unified Protection, opgericht om  catastrofes als Empire City en New Marais te voorkomen. Eigenlijk komt het erop neer dat mensen hun vrijheid moeten opofferen in ruil voor veiligheid. Een deal waar Delsin, een jongeman die ervan overtuigd is dat hij voorbestemd is voor grootse dingen, niet mee akkoord gaat.

De game vindt plaats in Seattle, waar Delsin op een dag mensen uit het brandend wrak van een bus redt. Na zijn heldendaad merkt de jongeman dat hij rook kan controleren en zich er zelfs in kan transformeren. Waar de krachten vandaan komen is vooralsnog niet duidelijk, al ziet het ernaar uit dat Delsin de gave van één van de passagiers uit de bus heeft overgenomen. Als jeugdige rebel duurt het niet lang vooraleer Delsin zijn krachten inzet tegen de overheid – waarna het verhaal zich op gekende wijze verder ontwikkeld op basis van jouw karma keuzes.