Hakuna Matata is de naam van de game in Azië, maar in het westen gaat de titel door het leven met de naam van het continent waar je in de game verblijft, namelijk Afrika. Vandaag  heeft team Natsume, de makers van de titel, bekend gemaakt dat de titel de gouden status (klaar voor verkoop) heeft bereikt en dat de game klaar is voor zijn launch in Amerika begin volgende maand.

Nog steeds betreft het hier geen Europese release, wat natuurlijk erg zonde is. Echter is het voor vele al een opluchting een volledig Engelstalige Hakuna Matata te kunnen importeren, met bijbehorend boekje en doosje. Wat nou eigenlijk de bedoeling van de game is, is relatief simpel. Je bent gewoon een freelance fotograaf op bezoek in Afrika, en probeert daar de mooiste kiekjes te schieten. Dit ondersteund door geweldige graphics moet volgens de ontwikkelaar zelfs genoeg zijn om Hardcore gamers zoet te houden.

“We are thrilled about Afrika’s upcoming release in North America. And it’s certainly been a pleasure working with Sony Computer Entertainment Worldwide Studios on the project.”

“Afrika is a truly unique gaming experience. Anyone can pick it up and enjoy its beauty, but it has enough depth and challenge to satisfy even the most hardcore players.”