Met al het next-gen geweld en inmiddels aangekondigde games zal het aanbod van PlayStation 3 games op een gegeven moment gaan afnemen. Bijna elke grote ontwikkelaar richt zich op de nieuwe platformen en over enkele jaren is de PlayStation 3 voornamelijk een nostalgische gedachte. Toch zal Sony de PlayStation 3 niet zomaar achter zich laten.

Sony zal de PlayStation 3 niet snel achter zich laten om zo meer voordeel voor de PlayStation 4 te creëren en dit doen ze middels een sterke line-up. Dit vertelde Michael Denny (SCEE SVP) in een interview aan Siliconera. Bij de opsomming van games die nog in de pijplijn staan voor de PlayStation 3 liet hij ook Gran Turismo 6 vallen en dat is interessant.

Nu is het geen geheim dat Polyphony Digital bezig is met een zesde deel in de franchise, maar een erg snelle ontwikkelaar is het niet gezien de hoeveelheid content voor een gemiddelde Gran Turismo game. Het kan dus nog even duren alvorens Gran Turismo 6 uitkom, maar als deze uitkomt, dan verschijnt deze ook nog op de PlayStation 3.

“Look at the games coming out on the PlayStation 3 like The Last of Us, Beyond: Two Souls, GT6, and then on the third-party side of things another fantastic Assassin’s Creed, GTA,”

“It’s important for our content to have that kind of longevity because, as I was saying [about the PS Vita], the games that come through are going to get better and better over time.”

Betekent dit dat we moeten wachten tot Gran Turismo 7 alvorens we een titel uit de studio van Polyphony Digital op de PlayStation 4 kunnen spelen? Nee, de kans bestaat dat Sony de game laat ontwikkelen voor beide platformen, zoals we bij meer next-gen games zien op dit moment. Denk aan Watch Dogs, Destiny en Diablo III.