http://playsense.nl/images/file/img_512b78a523e61.jpg

Tijdens de PlayStation 4 presentatie afgelopen woensdag werd er ook een ‘slide’ getoond met daarop de ondersteunde apps voor de PS4. Nu konden we je vandaag al melden dat Spotify niet naar de PS4 zou komen, maar stiekem vrezen we ook een beetje voor YouTube. Waar de ondersteuning voor YouTube op PS3 en PS Vita best goed was en de ‘PlayStation 3 SDK’ zelfs een API had voor uploads naar YouTube, vrezen we dat dit met de PS4 over gaat zijn.

Sony zet namelijk volledig in op Ustream, zo werd niet alleen de persconferentie gestreamd met UStream, maar zal ook de share-knop voornamelijk in verband staan met de service. Zo kun je de games die je speelt live streamen via de service maar ook video’s er naar toe uploaden. Nu biedt Ustream gelukkig de mogelijkheid om van hun service je video over te boeken naar YouTube, maar dit is toch weer een beetje een omweg.

Ustream is toch altijd nog een beetje de underdog gebleven op gaming gebied, aangezien Justin.TV de welbekende Twitch.tv in handen heeft. De keuze voor Ustream van Sony kan te maken hebben met een exclusief samenwerkingsverband tussen YouTube en Microsoft.

Het zou dus niet onmogelijk zijn dat Microsoft iets soortgelijks als Sony gaat doen betreft livestreamen en delen van gameplay, alleen dan met YouTube. Naar verluidt zou de nieuwe Xbox eind maart of begin april aangekondigd worden.