Heeft Sony met de PS4 YouTube ingeruild voor Ustream?

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_512b78a523e61.jpg

Tijdens de PlayStation 4 presentatie afgelopen woensdag werd er ook een ‘slide’ getoond met daarop de ondersteunde apps voor de PS4. Nu konden we je vandaag al melden dat Spotify niet naar de PS4 zou komen, maar stiekem vrezen we ook een beetje voor YouTube. Waar de ondersteuning voor YouTube op PS3 en PS Vita best goed was en de ‘PlayStation 3 SDK’ zelfs een API had voor uploads naar YouTube, vrezen we dat dit met de PS4 over gaat zijn.

Sony zet namelijk volledig in op Ustream, zo werd niet alleen de persconferentie gestreamd met UStream, maar zal ook de share-knop voornamelijk in verband staan met de service. Zo kun je de games die je speelt live streamen via de service maar ook video’s er naar toe uploaden. Nu biedt Ustream gelukkig de mogelijkheid om van hun service je video over te boeken naar YouTube, maar dit is toch weer een beetje een omweg.

Ustream is toch altijd nog een beetje de underdog gebleven op gaming gebied, aangezien Justin.TV de welbekende Twitch.tv in handen heeft. De keuze voor Ustream van Sony kan te maken hebben met een exclusief samenwerkingsverband tussen YouTube en Microsoft.

Het zou dus niet onmogelijk zijn dat Microsoft iets soortgelijks als Sony gaat doen betreft livestreamen en delen van gameplay, alleen dan met YouTube. Naar verluidt zou de nieuwe Xbox eind maart of begin april aangekondigd worden.

 1.    344 XP
  xIvanJ's avatar

  Jammer weer..

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Volgensmij is de Share knop voor 15 min gameplay op sociale media, dan denk ik aan YouTube en Facebook. Weliswaar vermoed ik dat de browser een stukke beter zal zijn dus…

 3. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @Naam…: Dit werd gedaan naar Facebook, Youtube werd helaas niet genoemd. Logo van Facebook staat er overigens ook bij, maar YT niet.

 4. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @M4GN3T: ahzo, dan hopen dat de browser een beetje degelijk is

 5. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @Naam…: Dat zal hopelijk wel gebeuren, samenwerking met Chrome of Mozilla zou niet misstaan in dat geval. MS houdt het wel bij IE. Maar dan nog, denk niet dat je via de browser iets kan uploaden naar YT =p

 6.    131 XP
  lordsem's avatar

  beter youtube heeft na mij idee te veel restricties met regels en wetjes…wat ik bij youtube niet vind vind ik wel vol op bij youtube alternatieven.

 7.    7514 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @lordsem:

  Ik erger me ook mateloos dat ik moet inloggen voor volwassenen content. :@

 8.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Sorry hoor maar via de Video uploader op de PlayStation 3 kan je gewoon naar youtube uploaden. Dus waarom zou de PlayStation 4 niet kunnen.

 9. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @ShadowhunterrX: Staat in het bericht.

 10.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Hopelijk kan ik gewoon m’n PVR blijven gebruiken 😮

 11.    131 XP
  lordsem's avatar

  idd leeftijd restricties zijn iritant en na mijn idee heeft youtube te veel power

 12.    164 XP
  O-Ren Ishii's avatar

  @lordsem:

  ALLEMAAL DOOR GOOGLE, DAMN YOU GOOGLE!

 13.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @M4GN3T:

  Toch zie ik het wel gebeuren.

 14. Anoniem -   
  82.173.184..xxx's avatar

  Youtube komt 100% zeker moet wel . We hebben net pas de PlayStation 3 app anders hadden we die niet gehad. En ustream is niet zo uitgebreid als youtube