De PlayStation 4 werd vorige week aangekondigd op de PlayStation Meeting 2013 en aan het einde van de presentatie gaf Sony aan dat de console nog met de feestdagen in de winkels zal liggen. Kort daarna werd er in interviews aan diverse hoge piefen van Sony gevraagd of de release van de PlayStation 4 in 2013 wereldwijd zou zijn. Hierop kon Sony geen concreet antwoord geven.

Inmiddels zijn ook Europese Sony medewerkers geïnterviewd, waaronder Fergal Gara en hij is SCEE’s UK Managing Director. Hij gaf aan tegenover Digital Spy aan dat Sony de PlayStation 4 dit jaar zal gaan uitbrengen, maar dat de regio op dit moment nog bepaald wordt.

Hij sluit overigens niet uit dat de PlayStation 4 eind dit jaar gewoon wereldwijd wordt uitgebracht, maar afgaande op zijn antwoord weet Sony het zelf gewoonweg nog niet en kunnen we niet veel anders dan de E3 of misschien zelfs de GamesCom afwachten.

“We will launch it this year,”[…]”exactly what regions, what timing, is being worked through.”

“Which regions in 2013 – is it all of them, is it some of them? Is there some degree of phasing? We’ll reveal that in more detail later but we can’t yet.”