Uncharted 3: Drake´s Deception ligt al weer een langere tijd in de schappen. Naast een zeer vermakelijke singleplayer bevat de game ook een uitgebreide multiplayer die inmiddels door 3,5 miljoen mensen gespeeld is en dat in 37 miljoen potjes. Dat is nogal wat, maar deze cijfers kunnen in de komende tijd weleens een flinke boost gaan krijgen.

Waarom? Nou, de multiplayer is vanaf vandaag gratis binnen te halen vanuit de PlayStation Store. Het is in basis dezelfde actie die Sony ook heeft uitgevoerd met de multiplayer van Killzone 3. Je kunt namelijk maar tot een bepaalde rank of level stijgen wat in het geval van Uncharted 3: Drake´s Deception tot level 15 is.

Je kunt er dan voor kiezen om niet verder te levelen, maar dan speel je niet meer wapens en items vrij en heb je ook geen toegang tot al de inmiddels verschenen DLC. Het is echter wel een mooie manier om dit segment eens grondig uit te testen en wellicht haalt het je wel over om de Uncharted 3: Drake´s Deception Game of the Year Edition aan te schaffen waar alles in zit. Deze verschijnt binnenkort tevens in de PlayStation Store.

Verder zal Naughty Dog in de komende tijd nog wat gratis content weg gaan geven, zoals een shirt voor personages met de bekende (poot)afdruk uit het logo van de studio en krijgt de multiplayer ook meer kleur. Bij elk personage kun je namelijk meer kleuren toepassen bij de kleding. Alles bij elkaar een leuke actie en handige manier om de multiplayer van deze titel te ontdekken als je daar nog niet eerder tijd of een kans voor hebt gehad.