http://playsense.nl/images/file/img_512d52e45f94f.jpg

Als je een concurrent kiest doe het dan ook meteen goed, zo dacht waarschijnlijk uitgever Ubisoft. Ze willen het namelijk op gaan nemen tegen de Grand Theft Auto franchise van Rockstar en dan wel met de game Watch Dogs. Rockstar hoopt in september dit jaar een nieuwe GTA V game uit te brengen, maar voor de next-gen consoles is het waarschijnlijk naast de boot vissen, hiervoor is namelijk nog geen GTA V aangekondigd.

Ubisoft heeft in ieder geval de capaciteit en ballen, dat moeten we ze nageven. Zo geven ze toe dat GTA enorm veel respect heeft en ook verdient maar ze geloven met Watch Dogs toch een goed alternatief te bieden. Zo is het feit dat de vele features zoals connectiviteit, interactiviteit en de aanwezigheid op next-gen consoles hun enorm gaat helpen in het genre.

Wat denk jij, kan Ubisoft met de verkopen van Watch Dogs straks opboksen tegen GTA?

“What we want with Watch Dogs is to try and crack a new genre, which is the open-style GTA genre,”

“Yes, Grand Theft Auto is one of the biggest brands in the industry and everybody respects the brand and we’ll have fun playing the next one too, but I think Watch Dogs’ positioning is also on next-gen, bringing a lot of features – connectivity, interactivity, companion gaming and so on which is bringing some freshness to the genre.”