http://playsense.nl/images/file/img_512d55a268b5a.jpg

Toch altijd interessant om te horen wat uitgevers in petto hebben voor een nieuwe console. EA beweert de figuurlijke pistolen geladen te hebben en is klaar om te schieten. Het bedrijf meldt meer klaar en voorbereid dan ooit te zijn en kan niet wachten tot de nieuwe console cyclus. Zo meldt EA’s Chief Technical Officer Rajat Taneja tegenover GamesIndustry.

EA meldt ook dat de nieuwe consoles 8x tot 10x meer kracht hebben dan de huidige. Dit zorgt ervoor dat er een nieuwe stappen gemaakt kunnen worden wat betreft gameplay. De nieuwe consoles hebben volgens EA een structuur die veel meer lijkt op die van een PC, wat er voor zorgt dat het porten van engines zoals Frostbite een stuk gemakkelijker gaat.

Wat voorheen maanden kostte, kost nu een aantal dagen, aldus EA. Ook melden ze dat ze de komende maanden ons een hoop te tonen hebben.

β€œAt EA, we have never been as prepared or more ready for the start of a new console cycle,” EA’s chief technical officer Rajat Taneja said at the Morgan Stanley Technology, Media, and Telecom Conference..