Geen cross-play tussen PS3 en PC versie van Diablo III

Wanneer Blizzard op de PlayStation Meeting plots het podium veroverde en trots aankondigde dat Diablo III zijn opwachting zou maken op de PS3 én de PS4, leefde hier en daar de hoop op een cross-play feature tussen de PS3 game en de in 2012 verschenen PC versie. Met andere woorden: fans zouden graag hebben dat er een verbinding gemaakt wordt tussen het PlayStation Network en de PC service Battle.Net.

Je had het waarschijnlijk al afgeleid uit de titel, maar dat is dus officieel niet het geval. Blizzard erkent in het onderstaande statement dat cross-play een geweldige feature zou zijn, maar geeft meteen ook aan dat Diablo III dit niet zal ondersteunen. Hier zijn twee specifieke redenen voor: het PSN en Battle.Net zijn twee totaal verschillende diensten en de PS3 versie van Diablo III werd ontwikkeld met de DualShock controller in het achterhoofd.

“While we think cross-platform play would be awesome, there are currently no plans to allow connectivity between PlayStation Network and Battle.net (this is pretty standard for most games that have PC and console support). As a result, the characters on your Battle.net account and PlayStation account will also remain separate.”

“In terms of allowing an analog controller hookup for the PC, we don’t have any plans for that kind of support right now. Similarly, since Diablo III for console was designed with a controller in mind, the PlayStation version of Diablo III will not support USB mice or keyboards.”

Dit houdt uiteraard ook in dat de PS3 versie van de game met een heel andere interface zal komen aanzetten om te compenseren voor het gebrek aan muis en toetsenbord. Diablo III wordt dus meer dan een ‘eenvoudige’ port. Wij zijn alvast erg benieuwd.

Boxshot Diablo III

Diablo III

Releasedatum:
03-09-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Activision Blizzard
Ontwikkelaar:
Nieuwe Diablo III patch zorgt voor PS4 Pro ondersteuning
Gepubliceerd op 6 jan, 2017 om 17:00
PlayStation Store deal van de week geeft korting op Diablo III
Gepubliceerd op 7 okt, 2015 om 15:49
Diablo III krijgt verschillende nieuwe items via laatste patch
Gepubliceerd op 8 apr, 2015 om 14:36
Eén nieuwe demo in de PlayStation Store morgen
Gepubliceerd op 15 sep, 2014 om 11:12
 1.    251 XP
  Kappie1977's avatar

  ben ook benieuwd, als de besturing console waardig is ga ik toch overwegen om deze op een PS3(of PS4) te spelen.

 2.    130 XP
  justR's avatar

  Het stomste van allemaal is nog wel, dan de console versie gebruiksvriendelijker gaat worden qua communicatie onderling. Gek genoeg is het dan wel mogelijk om gewoon te ouwehoeren door een headset en kun je met een druk op de knop live streamen of korte video’s opnemen. Battlenet 2.0 is één van de slechtste ideeën van Blizzard tot nu toe, want er is nagenoeg geen enkele vorm van communicatie. Zelfs de chatkanalen met avatars in D2 is 100 keer beter dan die belachelijke chatkanalen in D3. Ingame wordt er nagenoeg door niemand gecommuniceerd, terwijl dat in D2 veel meer werd gedaan al was het toen ook verstandiger om bepaalde skills aan te passen voor het samen spelen.

  Ik denk dat ik de PS3 versie aan mij voorbij laat gaan en gewoon ga wachten tot de game ook verschijnt op de PS4 voor de betere communicatiemiddelen. De PC zal ik altijd blijven spelen, maar ik schrik er soms wel eens van hoe weinig ik de game echt speel. Dat heeft meer met ontevredenheid te maken, maar ik besef me maar al te goed dat D3 pas echt kan uitgroeien tot de kwaliteit van D2 als de uitbreiding zal gaan verschijnen.

  Helaas zullen alle updates en uitbreidingen waarschijnlijk eerst op de PC versie verschijnen en dan pas op de PS4, dus de PC versie zal ik blijven spelen tot er een nieuw deel verschijnt. De PS4 versie zal ik wel weg cadeau gaan geven aan een aantal jarige, zodat ik weet dat er voldoende mensen zullen zijn waarmee ik samen kan spelen. Owja en ik ga de game zeker streamen!

 3. Anoniem -   
  217.121.18.xxx's avatar

  Jammer allemaal 🙁 op de Dreamcast kon het toen der tijd allemaal wel.

 4. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @justR: HAHAHAHAHA, dit was toen ook al zo. Fluister je ook maar Diablo, dan moet Ronald je ff critten met een Wall of Text.

  Het zou ook echt raar zijn als er cross-play mogelijkeheden zouden bestaan tussen PS3 en PC. Ik bedoel, wat heeft het voor nut om met het hoogste Paragon level een laag level PS3 gebruiker door de dungeons te boosten? Wat heb je daar voor plezier aan.

  Ik ga waarschijnlijk wel Diablo voor de PS4 halen, heb mezelf steeds niet gewaagd aan de PC versie en nu die community voor 90% bestaat uit bots heb ik daar ook compleet geen zin meer in.

  Ohja, en ik ga je stream zeker checken. :p

 5.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Hopelijk krijgen we eerste 2 delen ook in een trilogy op de PS4 :). Maar Diablo 3 koop ik sws 🙂

 6.    130 XP
  justR's avatar

  @Sensu: 90% van de community die uit bots bestaat… Damn we hebben hier met een Diablo noob te maken:) Ik ben de laatste die zal ontkennen dat er problemen zijn (Demon Buddy programma’s, duped items), maar Blizzard heeft het wel beter en harder aangepakt dan in het verleden. Natuurlijk speelt het ook mee dat er geen offline mode is en dat alles via de server is geregeld, maar 100% veilig en cheatvrij (om het zo maar te noemen) zal het waarschijnlijk nooit worden.

  Overigens had het helemaal niet verkeerd geweest als ze crossplay wel zouden toestaan als ze dit voor de volle 100% zouden kunnen beveiligen ect ect. Het zou de online markt een boost geven, want er zijn genoeg diehard console gamers die misschien Diablo 3 wel eens kans geven op de console, maar weigeren om een game te spelen op de PC. Ik heb met veel pijn en moeite 110 miljoen gold op me virtuele bankrekening staan en om dat weer te bereiken in de console versie zal me waarschijnlijk weer een paar 100 uur gaan kosten.

  Toch vind ik alsnog dat het gescheiden moet blijven dus zo erg vind ik het allemaal niet. En Kim.. Boosten zal ook gewoon mogelijk zijn op de console versie alleen duurt het iets langer voordat een hoger level je mee kan nemen door de levels heen. Enne als je de PS4 versie ga kopen, dan kom je mij vanzelf wel tegen:P

 7.    5494 XP
  7th-son's avatar

  vraagt werkelijk niemand zich nou af of je straks wel samen kunt spelen die de ps3 versie van een game heeft als jij de ps4 versie hebt?
  ik hoop het wel! dit zou volgens mij de verkoop ook meer vergroten!

 8. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @justR: Ik zeg niet dat het boosten niet meer mogelijk is, alleen dan gebeurt het iig niet vanaf dag 1! En een Diablo noob, mwah… Een maat van mij speelt het dag en nacht, maar heeft ook een bot voor rare drops die instances uit zichzelf cleared. Vind ik een beetje meh.

  En tot dan! :p

 9.    130 XP
  justR's avatar

  @Sensu: Die maat van jou wordt uiteindelijk gepakt en dan kan hij D3 opnieuw kopen. Dat is echter niet het grootste probleem waar Diablo III en / of MMO games met een virtuele economie mee hebben te maken. Het grootste probleem zijn de professionele bedrijven (hallo China) die meerdere PC’s dag en nacht laten draaien met programma’s die een X bedrag aan gold vinden dat qua risico (account ban dus nieuwe game kopen) lucratief werkt. Dit verderft de markt en de beste items worden al buiten de auction house om verhandeld, aangezien het maximale wat je kan bieden niet meer de daadwerkelijke waarde is van het item is een verkrachtte economie.

  Het is wel zo dat de ondergrens erg verslechterd is en dat je nagenoeg alle karakters voor 10 miljoen gold kunt aankleden en dan op je dooie gemak MP2 kunt farmen. MP10 (het hoogste) kost beduidend meer en is onbetaalbaar geworden voor iemand die de game normaal speelt, dus geen 1000den uren of gebruikt maakt van illegale programma’s. Ik mag aannemen dat er op de console geen enkele mogelijkheid zal bestaan om dit soort programma’s af te spelen, dus (in combinatie met betere communicatie middelen) zou de PS4 versie wel eens superieur kunnen worden ten opzichte van de PC versie. Dat vind ik toch wel erg beangstigend en dat toont wel aan hoe moeilijk het is om een virtuele economie goed te laten verlopen. Jaja lange reactie blablabla DIABLO!!!!!!!!

 10.    1373 XP
  rva_96's avatar

  Had het ook niet heel anders verwacht hoor, maarja mij maakt het verder niet zo erg uit 😀 Ben wel heel erg benieuwd !