THQ veilt hun overgebleven activa in april


Eind 2011 werd bekend dat het niet zo goed ging met uitgever THQ. Sterker nog, de aandelen zagen diepe dalen en bleven daar steken in 2012. Al snel werd het duidelijk dat het zo niet meer verder kon en THQ moest zich failliet laten verklaren.

Al voor het nieuwe jaar begon bleken de onderhandelingen in volle gang te zijn als het ging om de IP’s die THQ in zijn bezit had en nog geen maand later werden deze allemaal geveild. Hoewel de meest succesvolle franchises en studio’s snel een nieuw thuis vonden, waren er wel achterblijvers. Vigil games en haar enigst kind Darksiders vielen onder deze term.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat talent wordt verspild en dat namen van betekenis worden vergeten. Daarom zal er een tweede veiling komen waar de overgebleven activa hopelijk met succes verkocht zal worden. Deze veiling gaat plaatsvinden in april, vanaf de eerste dag van de maand tot de vijftiende kan er geboden worden.

De veiling zal namen als Darksiders, Red Faction en Supreme Commander moeten gaan verkopen, zodat nadien echt alles van THQ onder de hamer is geweest.

Boxshot Darksiders II

Darksiders II

Releasedatum:
21-08-2012
Genre:
Hack 'n Slash
Uitgever:
THQ
Ontwikkelaar:
  1.    7300 XP
    Flaming_Kaiser's avatar

    Sony snel Darksiders ophalen voor een prikkie 😉

  2.    2055 XP
    da_teamkilla's avatar

    Hopen maar dat Darksiders een nieuw thuis vindt dat ;p