Sinds de PlayStation Meeting van vorige week komen er steeds weer nieuwe details omtrent de PlayStation 4 en haar accessoires boven water drijven. Zo kregen we onder anderen te horen dat de nieuwe PlayStation Eye camera beschikt over twee camera’s in plaats van één, maar de specifieke functionaliteiten van het apparaat bleven nog onduidelijk.

Het laatste nieuws rondom de PlayStation Eye geeft aan dat de dual camera’s wellicht meer van Kinect wegheeft dan in het eerste opzicht bekend werd gemaakt. Dit bleek ook al uit eerder opgedoken specificaties van de nieuwe PlayStation Eye, ookal werd dat niet meteen bevestigd en opgepikt. Sony gaf nu alsnog aan dat een Move controller en/of een DualShock 4 controller niet benodigd zijn om de camera’s de positie van een speler te laten oppikken.

Of je kunt kiezen om wel of niet een controller te gebruiken is nog onzeker. Ook of de game die gebruik maakt van de camera’s in de PlayStation Eye invloed heeft op deze beslissing behoort nog tot de vele mysteries rondom de PS4.