De dual camera’s van de PS4’s PS Eye detecteren de speler – ook zonder DualShock 4 in de hand


Sinds de PlayStation Meeting van vorige week komen er steeds weer nieuwe details omtrent de PlayStation 4 en haar accessoires boven water drijven. Zo kregen we onder anderen te horen dat de nieuwe PlayStation Eye camera beschikt over twee camera’s in plaats van één, maar de specifieke functionaliteiten van het apparaat bleven nog onduidelijk.

Het laatste nieuws rondom de PlayStation Eye geeft aan dat de dual camera’s wellicht meer van Kinect wegheeft dan in het eerste opzicht bekend werd gemaakt. Dit bleek ook al uit eerder opgedoken specificaties van de nieuwe PlayStation Eye, ookal werd dat niet meteen bevestigd en opgepikt. Sony gaf nu alsnog aan dat een Move controller en/of een DualShock 4 controller niet benodigd zijn om de camera’s de positie van een speler te laten oppikken.

Of je kunt kiezen om wel of niet een controller te gebruiken is nog onzeker. Ook of de game die gebruik maakt van de camera’s in de PlayStation Eye invloed heeft op deze beslissing behoort nog tot de vele mysteries rondom de PS4.

 1.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Dit ding komt hoogst waarschijnlijk ergens bij mij in de kast te liggen.

 2.    164 XP
  O-Ren Ishii's avatar

  Move in combinatie met Knect, NINJAGAME?!

 3.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  @k1ll1ng5pr33: juist, bij mij ook

 4.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Hopelijk krijgen we Extra’s als Star wars en Fruit Ninja dan ook op de PS4 🙂

 5.    5446 XP
  7th-son's avatar

  als ze nou eens een degelijke camera op de markt brengen die ook degelijk werkt zodra het wat donkerder word

 6.    211 XP
  Linkie3's avatar

  Ze waren niet echt duidelijk of je die camera moet gebruiken. Want ze zeiden dat de camera de controller herkend. En in de kast zetten, en je DS4 doet het niet, dat is ook niet zo handig.

 7.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  @Linkie3: Weet wel zeker dat je de camera niet nodig hebt voor de DS controller. Zou anders een beetje raar zijn. PS Eye is gewoon voor bepaalde games en het hele sociaal gebeuren zoals je game streamen + jezelf.

 8.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Lijkt me best wel kunnen voor sommige games. Voor veel PS Move games zijn die knoppen op de controller erg handig, maar als ze nu ook games op de kinect-manier gaan ondersteunen vangen ze 2 vliegen in 1 klap.