http://playsense.nl/images/file/img_512eb41a83245.jpg

Mensen die hun zinnen hadden gezet op een Gran Turismo 6 voor de PS4 moeten we helaas teleurstellen, in ieder geval voor dit jaar. Gran Turismo 6 zal namelijk dit jaar nog lanceren en dit zal gebeuren op de PS3. Dit werd aangekondigd door Michael Denny, één van de mannen die je ook op het podium zag tijdens de ‘PlayStation Meeting 2013′ in New York City.

Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat iemand laag op de ladder bij Sony of ze mond voorbij praat of gewoon maar iets zegt. Michael Denny is alleen niet zomaar iemand, hij is namelijk Sony Computer Entertainment’s Senior Vice President. Iemand in die positie is dus bevoegd onthullingen te doen en is ook goed op de hoogte van de lange termijn visie van het bedrijf.

“You look at the games coming out on PlayStation 3 this year,” Denny says, “[like] The Last of Us, Beyond, GT6…”

Om alles nog even zeker te stellen deed IGN nog even snel een check bij Sony om te kijken of er al wat meer info vrijgegeven mag worden. Sony meldde vervolgens het volgende:

“In 2010, Kazunori Yamauchi confirmed that Polyphony Digital had commenced development for Gran Turismo 6. We look forward to sharing further details on this title in the near future.”

Er is dus niet expliciet gezegd dat de game nooit niet naar de PS4 zou komen, maar het is duidelijk dat de game eerst op de PS3 gaat uitkomen. De game is al in ontwikkeling sinds 2010 en de kans is groot dat de plannen voor de PS4 toen nog verre van rond waren.

Uiteraard geen enorm probleem, de PS4 krijgt immers de racer Driveclub van Evolution Studios. Wellicht dat GT6 later als geoptimaliseerde versie nog uitkomt op de PS4.