Sinds de persconferentie van vorige week waar de PlayStation 4 werd aangekondigd is er al veel nieuws over de nieuwe console verschenen. Bijvoorbeeld het bericht dat de PlayStation 4 Ultra HD (4K) zal gaan ondersteunen voor films en foto’s.

De president van Sony Electronics, Phil Molyneux, gaf in een interview met The Verge een aantal details over de mogelijkheden van de nieuwe (4K) filmdienst vrij. Zo zei hij onder andere dat sommige films meer dan 100 gigabyte groot zullen zijn en dat dit nog problemen zou kunnen gaan geven tijdens het downloaden ervan.

De problemen met de downloadsnelheid en de bandbreedte zullen tijdens de ontwikkeling nog nader worden bekeken en opgelost worden, maar dat er een filmdienst komt die 4K films zal gaan aanbieden is bij dezen bevestigd. Of deze ook in Europa verschijnt is nog afwachten, want de filmhuur service van de Amerikaanse PlayStation Store is tot op heden niet beschikbaar hier.

“challenges that we have to work through… we’ve got some very good ideas that will make that a comfortable consumer experience.”