Relatief snel na de officiële aankondiging van Beyond: Two Souls dook het gerucht op dat Willem Dafoe naast Ellen Page een rol zou hebben in de nieuwste creatie van Quantic Dream. Dit werd enige tijd later weer ontkracht, maar nu blijkt dat Willem Dafoe alsnog wel in de game zal zitten. Sony maakte dit zojuist bekend op het PlayStation Blog.

Willem Dafoe neemt de rol aan van Nathan Dawkins en hij is een wetenschapper voor de overheid die samen met Jodie (Ellen Page) werkt om haar krachten te analyseren. Veel meer dan dat weten we op dit moment niet, maar op een later tijdstip zal er meer bekend gemaakt worden over de rol die Willem Dafoe met zijn personage Nathan Dawkins in de game speelt. Wel gaf Sony nog aan dat beide personages een speciale bond vormen en dat dit gezamenlijk één van de meest unieke en krachtige scenes ooit oplevert in gaming.

In de bovenstaande trailer zie je nieuwe beelden van de game, alsook de digitale versie van Willem Dafoe. In de video hieronder krijg je meer informatie over de gang van zaken achter de schermen en Willem Dafoe vertelt meer over zijn rol.

Daar blijft het qua nieuwe informatie niet bij, want de release voor Amerika is bekend gemaakt en dat zal 8 oktober later dit jaar zijn. De Europese releasedatum is niet bekend gemaakt, maar Sony Europa meldt dat de game ook hier in oktober zal gaan verschijnen. Wanneer precies is alleen even de vraag. Verder is er voor de Amerikaanse markt een speciale editie aangekondigd en deze bevat de onderstaande content.

  • Beyond: Two Souls
  • Exclusive Steelbook Premium Packaging
  • Extensive Behind The Scenes Video Features
  • Soundtrack
  • PS3 Dynamic Theme
  • PSN Avatar Bundle

Of deze editie ook naar Europa komt of in een andere vorm, dat is op dit moment nog niet bekend. Meer over Beyond: Two Souls lees je in onze E3 preview.