PlayStation Plus krijgt een prominente rol op de PS4


De PlayStation Plus service heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk weten te ontwikkelen en sinds de introductie van de ‘Instant Game Collection’ is het eigenlijk een must voor elke fanatieke gamer. Het levert immers een hoop voordeel op doordat er continu Triple-A titels aan de collectie worden toegevoegd. De service zal dan ook op de PlayStation 4 voortbestaan, sterker nog, het krijgt een prominente rol.

In een interview op het PlayStation Blog werd Jim Ryan (SCEE baas) gevraagd hoe hij PlayStation Plus over enkele jaren (op de PS4) zou zien, aangezien de service zich ontwikkeld heeft sinds de lancering. Het antwoord hierop was dat PlayStation Plus een absoluut basis onderdeel is voor de PlayStation 4. Op dit moment kan hij verder nog niet concreet zijn, maar wat hij wel kwijt kon was dat PlayStation Plus een prominente rol gaat spelen.

Hoe dat precies gaat uitpakken is nog even afwachten, want het is inmiddels duidelijk dat Sony meer services gaat aanbieden. Het kan dus zo zijn dat er verschillende varianten PlayStation Plus zullen komen.

“We definitely see that as a core part of the way forward. We’re not yet in a position to disclose our plans for the future of PlayStation Plus, but there will definitely be a prominent role to play for it in the PlayStation 4 landscape.”

 1.    1690 XP
  chronic010's avatar

  Plus is da shit, en gaat ook zeker aangeschaft worden in wat voor vorm dan ook op de PS4 hier!

 2.    344 XP
  xIvanJ's avatar

  Dat is goed nieuws !

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Playstaion plus Platinum; 100 euro per maand, onbeperkt toegang tot alle ps4 games.Yes please!

 4. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Zou mooi zijn, ben enkel niet akkoord met de prijs. Moest het de prijs zijn van een retail game per maand zou dat mooi zijn. Rond de €60 a €70. Dat het een beetje werkt zoals spotify, waarbij het geld dan automatisch gaat naar de ontwikkelaar van de game die je speelt. @Naam…:

 5.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @Naam…: Spotify is een lachertje als je denkt dat dat is wat je doet. De band Mokama had al publiekelijk gemaakt dat ze per 100 afgespeelde albums 30 cent kregen.

  Er zijn veel betere alternatieve als je zo wilt. Daarbij betaal je een bedrag dat jij instelt per maand en wordt dit eerlijk verdeeld onder de door jou gebruikte media. Kan het project helaas niet meer vinden.

 6.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Nu nog hopen dat het tegen een redelijk prijsje blijft bestaan.

  €100 per maand is een NEE >.>
  Op dit moment geeft PS plus voor +-€38 per jaar (als je slim bent en het tijdens een sale aanschaft) al meer games dan je waarschijnlijk kunt spelen. Het zou nergens op slaan om dit ineens naar €1200 (!!!) te gaan verhogen, hoe veel je ook extra krijgt. Dan verneuk je het hele idee van “veel voor weinig”.

 7. Anoniem -   
  24.132.188..xxx's avatar

  Zal wel een PlayStation Plus bronze, silver, gold en platinum komen..

 8.    91 XP
  BudsieBuds's avatar

  Op zich ben ik wel voor meerdere pakketten, dan kun je tenminste kiezen wat het beste bij je gebruik past.