De PlayStation Plus service heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk weten te ontwikkelen en sinds de introductie van de ‘Instant Game Collection’ is het eigenlijk een must voor elke fanatieke gamer. Het levert immers een hoop voordeel op doordat er continu Triple-A titels aan de collectie worden toegevoegd. De service zal dan ook op de PlayStation 4 voortbestaan, sterker nog, het krijgt een prominente rol.

In een interview op het PlayStation Blog werd Jim Ryan (SCEE baas) gevraagd hoe hij PlayStation Plus over enkele jaren (op de PS4) zou zien, aangezien de service zich ontwikkeld heeft sinds de lancering. Het antwoord hierop was dat PlayStation Plus een absoluut basis onderdeel is voor de PlayStation 4. Op dit moment kan hij verder nog niet concreet zijn, maar wat hij wel kwijt kon was dat PlayStation Plus een prominente rol gaat spelen.

Hoe dat precies gaat uitpakken is nog even afwachten, want het is inmiddels duidelijk dat Sony meer services gaat aanbieden. Het kan dus zo zijn dat er verschillende varianten PlayStation Plus zullen komen.

“We definitely see that as a core part of the way forward. We’re not yet in a position to disclose our plans for the future of PlayStation Plus, but there will definitely be a prominent role to play for it in the PlayStation 4 landscape.”