Jason West en Vince Zampella uit elkaar – familie gaat voor alles


Voor degene die niet weten wie Jason West en Vince Zampella zijn zullen we het even kort samenvatten – deze twee genieën hebben gezamenlijk met de iets minder bekende Grant Collier het oh-zo bekende Infinity Ward opgericht in 2002. Je weet wel, de studio achter de Call of Duty, Call of Duty 2, Call of Duty 4: Modern Warfare, Modern Warfare 2 en 3 in de Call of Duty franchise.

In 2010 kwamen beide heren op straat te staan, nadat Activision ze ontsloeg vanwege contractbreuk. In de tussentijd ontwikkelde Infinity Ward gezamenlijk met Sledgehammer Games Modern Warfare 3 en richtte het duo een eigen studio op – Respawn Entertainment genaamd. Onder de veilige vleugels van uitgever Electronic Arts zouden zij ondersteund worden bij de ontwikkeling van een nieuwe game voor de next-gen consoles, welke pas het levenslicht zal zien medio 2015.

Nu zijn we aangekomen in 2013, halverwege de ontwikkeling, en nu treft ons het slechte nieuws dat West en Zampella uit elkaar zijn gegaan. Op goede voet natuurlijk, dat wel, maar West heeft wat familiezaken te regelen die even prioriteit krijgen boven de ontwikkeling van de nog naamloze game. Het begon allemaal als een gerucht gisteren, maar helaas blijkt het de harde waarheid te zijn.

Zampella wenst hem al het goede op zijn pad, maar laat wel weten dat Respawn’s werk nu niet tot een halt is geroepen – integendeel. Hun project zal eindelijk meer worden dan slechts een wazig screenshot die wij geen betere omschrijving mee kunnen geven. Respawn Entertainment zal met goede moed doorgaan en hun werk zal dit jaar in juni op de E3 getoond worden. Het blijft even afwachten, maar het is toch spannend!

  1.    958 XP
    Fatoeboy's avatar

    Hopelijk komt hij ooit weer terug als hij de juiste balans kan vinden tussen werk en thuis.