Er gaan al een zeer lange tijd geruchten over Thief 4 de ronde. Zo zou de game in de maak zijn en sporadisch dook er wat beeldmateriaal van de game op, maar echt concreet hebben we tot op heden nog niets gehoord over de game. Een officiële aankondiging is ook nog altijd niet gedaan en zo plots uit het niets duiken er een hoop in-game screenshots en wat artwork op via de website VK.com.

Naast de beelden kon de site ook mededelen dat de game in ontwikkeling is voor de PC en de next-gen consoles en dat de release ergens in 2014 zal zijn. De van dienst doende ontwikkelaar is Eidos Montreal en de gameplay zou keuze gedreven zijn wat meer dimensie aan het geheel geeft naast de stealth gameplay. De screenshots en het artwork hieronder.

Update: De game lijkt er inderdaad aan te komen, want de nieuwe editie van de Game Informer heeft de game op de cover. De omschrijving van de game is tot dusver als volgt:

“Series hero Garrett returns to the Gothic, industrial metropolis known simply as the City to steal any and everything that will make him richer.

Unfortunately, the City is broiling with social tension as it is ravaged by a plague and lorded over by a political tyrant known as the Baron. In order to survive his adventures, Garrett will have to pay attention to his environment and make use of the may possible paths through each of the game’s levels.”