Tomb Raider verschijnt later deze week en zoals je in onze review kunt lezen is het een fantastische game. Een aanschaf is dan ook aan te raden en dat zul je op twee verschillende manieren kunnen doen. Of je koopt de game in de winkel of je schaft hem aan via de PlayStation Store. Als je voor deze laatste optie gaat hebben we een belangrijk bericht voor je, de game komt namelijk met een DRM systeem.

In de omschrijving van de game (Amerikaanse PlayStation Store) staat dat als je de game speelt de ander waarmee je je account deelt 24 uur moet wachten om ook te kunnen spelen. Het is dus mogelijk – zoals bij zo goed als alles – om je de game te delen met een vriend of vriendin, maar na het spelen zul je per console wel elke keer 24 uur moeten wachten.

Deze ‘beveiliging’ hebben we vaker gezien, maar dat is niet het enige. De game vereist namelijk ook dat je ingelogd bent op het PlayStation Network. Pas nadat je online bent kun je de game gaan spelen en dat geldt voor elke speelbeurt. Dit kan dus knap vervelend zijn als het PlayStation Network offline is voor onderhoud of als je tijdelijk geen internet hebt.

“No more than one activated PS3 system within a 24 hour period. Content may not be used by any other account. You must sign in to PSN each time you start the game,”

Let wel, dit is bij de Amerikaanse versie van Tomb Raider het geval. Of de Europese versie een soortgelijke beveiliging zal hebben is even afwachten tot later vanmiddag. Wij verwachten overigens van wel.