Tomb Raider zal als digitale versie pas op 8 maart in de PlayStation Store verschijnen en de game bevat een DRM systeem dat het sharen van de game enigszins beperkt. Tevens zul je altijd online moeten zijn als je de game wilt spelen. Dit is althans bij de Amerikaanse versie van de game het geval, aangezien het even afwachten is of dit ook bij de Europese versie aan de orde is.

Een digitale aanschaf is in verhouding met een fysiek exemplaar een stuk duurder en met een bijkomend DRM systeem is het niet vreemd als je interesse behoorlijk afneemt en liever voor een fysiek exemplaar gaat. Toch is de digitale versie interessanter dan het ongenschijnlijk lijkt. Sowieso is de game an sich erg tof en een must have, maar het blijkt dat Square Enix de nodige extra’s bij de digitale versie heeft gedaan.

  • Bundel met wapens die Agent 47 in Hitman: Absolution gebruikt
  • Outfit pack – 3 outfits voor Lara: The Hunter, Aviatrix en Guerilla
  • Shanty Town multiplayer map
  • De game Quantum Conundrum

Inderdaad Amerikaanse kopers van Tomb Raider via de PlayStation Store krijgen er zelfs een game bij. Dat is vrij opmerkelijk, want Quantum Conundrum is amper een jaar oud. Desondanks een mooi gebaar van Square Enix en het is duimen of dit ook bij de Europese versie het geval zal zijn. De digitale versie van Tomb Raider neemt overigens 10.2 Gigabyte in van je hardeschijf.