Digitale versie van Tomb Raider bevat een gratis game en extra DLC


Tomb Raider zal als digitale versie pas op 8 maart in de PlayStation Store verschijnen en de game bevat een DRM systeem dat het sharen van de game enigszins beperkt. Tevens zul je altijd online moeten zijn als je de game wilt spelen. Dit is althans bij de Amerikaanse versie van de game het geval, aangezien het even afwachten is of dit ook bij de Europese versie aan de orde is.

Een digitale aanschaf is in verhouding met een fysiek exemplaar een stuk duurder en met een bijkomend DRM systeem is het niet vreemd als je interesse behoorlijk afneemt en liever voor een fysiek exemplaar gaat. Toch is de digitale versie interessanter dan het ongenschijnlijk lijkt. Sowieso is de game an sich erg tof en een must have, maar het blijkt dat Square Enix de nodige extra’s bij de digitale versie heeft gedaan.

 • Bundel met wapens die Agent 47 in Hitman: Absolution gebruikt
 • Outfit pack – 3 outfits voor Lara: The Hunter, Aviatrix en Guerilla
 • Shanty Town multiplayer map
 • De game Quantum Conundrum

Inderdaad Amerikaanse kopers van Tomb Raider via de PlayStation Store krijgen er zelfs een game bij. Dat is vrij opmerkelijk, want Quantum Conundrum is amper een jaar oud. Desondanks een mooi gebaar van Square Enix en het is duimen of dit ook bij de Europese versie het geval zal zijn. De digitale versie van Tomb Raider neemt overigens 10.2 Gigabyte in van je hardeschijf.

Boxshot Tomb Raider

Tomb Raider

Releasedatum:
05-03-2013
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1. crew Redacteur -    2154 XP
  aarjen116's avatar

  Ik ga ‘m niet digitaal kopen. Ik wil ‘m gewoon op disc en Quantum Conundrum heb ik toch al gratis met PS Plus.

 2. Anoniem -   
  84.86.34..xxx's avatar

  Wanneer was die gratis met plus dan? Die heb ik denk ik gemist? Moet ook nodig eens een 2 TB schijf in me PlayStation 3 gooien zodat ik niet elke keer games hoef te verwijderen als er weer nieuwe plus content is.

 3.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Vind die DLC niet zo berlangrijk, en dat spel is echt een **** spel, had hem van PS Plus.

 4.    330 XP
  monoliet's avatar

  @yannickvanloon:
  dat spel kan je nog niet hebben via PS+ , komt pas vrijdag uit ( 9/10 heb jij het over een andere tombraider =Lara Croft and the Guardian of Light).

  ik koop hem zo wie zo niet wegens die drm op de PSN versie ( en ga op zoek naar een illegale versie op pc , ik koop elke game origineel maar dit soort praktijken doen mijn bloed koken en dan doen ik het omgekeerde )

 5. Anoniem -   
  Epic_tricks's avatar

  @monoliet: hij heeft het over quantum conundrum, niet tomb raider

 6. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @monoliet: Koop hem dan toch gewoon retail. Het spel is zijn geld zeker waard. Op Amazon kan je de game voor €40 kopen, inclusief verzending.

 7.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Heb em al binnen. Digitaal met die prijzen doe ik niet aan.

 8.    3960 XP
  tyger1's avatar

  @Naam…: Deze heb ik niet van UK laten komen , Ik heb de T-shirt en nog eens de BENELUX editie voor 49 eu …BTW In de UK was het 42.99eu om de UK standaard versie .
  Oh maar voor zo een topper betaal ik graag wat meer Sony games koop ik ook in Belgie en ik koop er nog 2 op PS3 I am alive en GOW III
  Dan geld potten voor de ps4 trouwens al gepreordert ik ben al nr 25 , dus zomaar preorderen moet wel wil ik niet 2 weken wachten op de volgende lading ps4 , GM zit nu al in Belgie aan 489 preorders . laat de prijs dan nog gunstig zijn komt Sony PS4 tekort in Europa , denk ik ???